Elhunyt Dr. habil Késmárki István professor emeritus (1938-2022)

Ismét egy kiváló embert veszített az Óvári Gazdászok népes családja. 2022. október 7-én, életének 85. évében elhunyt Dr. Késmárki István professor emeritus, a Növénytermesztéstani Tanszék korábbi vezetője, 1961-ben végzett Óvári Gazdász. Búcsúztatására – szeretett feleségével együtt – október 21-én, pénteken 15 órakor került sor a magyaróvári temetőben.

Bővebben...

Elhunyt Décsi Lajos (1943-2022)

Kedves Gazdászok!

Fájdalommal tudatjuk, hogy Décsi Lajos Óvári Gazdász életének 80.évében megpihent. Hamvait 2022. október 5-én, a büki temetőben helyezték örök nyugalomra.

Bővebben...

ESA EO training

Az Európai Űrügynökség (ESA) a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetével (iASK) együttműködve, illetve az SZE Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar és a Lechner Tudásközpont, valamint a Kőszegi Evangélikus Középiskola közreműködésével távérzékelésről szóló továbbképző tanfolyamot szervez, amelynek középpontjában a mezőgazdasági területek és felszíni vizek műholdas megfigyelése áll.

A tanfolyam célja a föld-megfigyelési (EO) tudományterülettel foglalkozó kutatók és szakértők következő generációjának képzése a multispektrális, hiperspektrális és SAR-missziók (pl. Copernicus Sentinels) megfigyelési adatainak tudományos és alkalmazásfejlesztésre történő felhasználására.

Bővebben...

Mosonmagyaróvári hallgatók sikere az országos gazdászversenyen

Dobogós helyezést értek el a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar hallgatói 2022. szeptember 30-án, Kaposváron a KÁN Egyetemi Napok keretében megrendezett XIII. Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén.
A megmérettetésen valamennyi hazai agrártudományt oktató intézmény csapatai vetélkedtek. A versenyen a mosonmagyaróvári kar három fős csapattal képviseltette magát. 

Bővebben...