Emlékezés Preiner Józsefre

Preiner József, a Lajta-Hanság Zrt. vezérigazgatója, 1983-ban végzett óvári gazdász, Alma Materünk c. egyetemi docense életének 59. évében elhunyt. Temetésére 2018. november 5-én 14 órakor került sor a mosoni temetőben. Emléke előtt adózva az alábbiakban közöljük Bakos Istvánnak, a Lajta-Hanság Zrt. vezérigazgató-helyettesének a temetésen elhangzott búcsúbeszédét, amelynek rendelkezésre bocsátását ezúton is köszönjük. Az óvári gazdászok családja emlékét örökre megőrzi.

Bővebben...

Az egy évvel ezelőtt elhunyt Mészáros Mihály tanár úrra emlékezünk

Egy esztendeje, 2017. október 9-én, életének 70. évében tért örök nyugovóra Mészáros Mihály tanár úr, Alma Materünk Testnevelési Tanszékének mindenki által tisztelt és szeretett vezetője. Tavaly, október 25-én vettünk végső búcsút tőle az óvári temetőben. Halálának első évfordulóján életútjának alábbi ismertetésével és utódja, Németh Aladár tanár úr emlékező gondolataival elevenítjük fel városszerte ismert alakját.

Bővebben...

Bicentenárium: obeliszk sugározza világítótoronyként a mosonmagyaróvári gazdászképzés dicsőségét

"Tudás nélkül nem lehet sikeresen gazdálkodni" - hangzott el a felsőfokú gazdászképzés fennállásának kétszázadik évfordulóját ünneplő mosonmagyaróvári agrár-karon. A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán jubileumi tanévnyitó ünnepségen köszöntötték az elsőéves hallgatókat, adtak át kitüntető címeket és emlékeztek a nagy elődökre.

Bővebben...

Ismételt felhívás az Alma Mater bicentenáriumi ünnepségsorozatára!

Idén ősszel indulnak a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának szélesebb közönséget érintő jubileumi programjai! November 10-én mindenkit várunk az Ünnepi Gálára az UFM Arénába!!! Ünnepeljük együtt az alapítás 200. évfordulóját és Európa legrégebbi, folyamatosan működő agrár-felsőoktatási intézményét!

Bővebben...