Meghívó - XLVII. Gazdászbál, 2022. május 14.

A járványügyi helyzet miatt sajnálatosan elmaradt januári bált - amelyre több mint 300 fő jelentkezését fogadtuk - rendhagyó módon májusban pótoljuk! Rengeteg jelzést kaptunk gazdásztársainktól, hogy a böjti időszakot követően, akár egy késő tavaszi időpontban, de mindenképpen rendezzük meg a Gazdászbált! A májusra tervezett hagyományos Gazdászmajális egyébként is okot adott volna a találkozásra, de a visszajelzések alapján úgy döntöttünk, hogy a két rendezvényt "összevonva", inkább egy bál keretén belül kerítünk sort a barátság ápolására. Így 2022. május 14-én (szombaton) már 47. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat az idei Gazdászbálon!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2022. május 14-én (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával - és az eddigi színvonalból nem engedve -, magas nívóval várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Rulett Együttes, Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Varga János prímás és Zenekara gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát Rakovszky István chef és csapata szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2022. május 6-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 13.000,- Ft. A SZE MÉK érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóinak biztosított kedvezményes jegyár: 6.500,- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Hatvan Zoltánnál (tel.: 70/321-8851), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az utoljára megrendezett 46. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

Hagyományainknak megfelelően 2020. január 25-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 46. Gazdászbált. A Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Dr. Nagy István agrárminiszter úr is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára. Idén első alkalommal az Óvári Gazdászok Szövetsége mellé társult az Agrármarketing Centrum, mint társszervező. Bízunk abban, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad és továbbra is sikeresen fog együttesen működni.

A rendezvényt Széles Sándor megyei kormánymegbízott úr nyitotta meg Dr. Nagy István miniszter úr köszöntőjét követően. Dr. Szalka Éva dékánasszony pedig bicentenáriumi emlékérmet adományozott az Agrármarketing Centrum részére, amelyet Ondré Péter ügyvezető úr vehetett át.

 

Az esemény programjának ismertetése után a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott; a Futó Band Hegedűs Borival közreműködve szórakoztatta a jelenlévőket. Akik a disco-vonalon mozognak otthonosabban őket Fazekas Mihály (Ludas Matyi) látta el talpalávalóval. A mulatós nótákról Varga János és Zenekara gondoskodott az est folyamán.

Az éjféli Gazdászhimnusz után a számos felajánlónak köszönhetően több, mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük!

Az Oxygen Hírügynökség riportja az eseményről:

 

Az rendezvényen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2020 - Képek 1. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 3. (Magassy Soma)