Mosonmagyaróváriak a legjobb gazdászok - Gazdászverseny 2013

Ismét kiváló eredményt értek el a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának hallgatói a minap a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében megrendezett V. Országos Agrár-felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén.

Az országos szakmai versenyen a minap valamennyi hazai agrártudományt, állattenyésztést oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – csapatai vetélkedtek. A megmérettetésen a mosonmagyaróvári kar háromfős csapattal képviseltette magát.

A résztvevők először elméleti tudásról adtak számot általános állattenyésztéstan, szarvasmarha-, ló-, juh-, sertés-, nyúl-, baromfitenyésztés, valamint takarmányozástan, növénytermesztés, gyepgazdálkodás és agrártörténet témakörökben. További versenyfeladatként szerepelt a hagyományőrzés – régi mezőgazdasági eszközök – ismerete is. Ezt követően a nagyszámú közönség előtt a fedeles lovardában szakmai gyakorlati és ügyességi verseny várta a fiatal gazdászokat.

Az országos szakmai versenyt az előző évhez hasonlóan a mosonmagyaróváriak – Keil Dániel (2013), Fikler Szabina (2013), Kovács Bálint összetételű – csapata nyerte. A győztes csapat felkészítő tanára dr. Gulyás László (1982) egyetemi docens volt. A csapat tagjai a mosonmagyaróvári kar állattenyésztő szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után ugyanitt mesterképzésen kívánják folytatni tanulmányaikat.

 

Forrás:

Mosonmagyaróváriak a legjobb gazdászok. Kisalföld, 63. évf. 217. sz. 7. oldal (2013. szeptember 17.)