Civil elnök a gazdászszövetség élén - Kisalföld napilap

Jól működő, élő kapcsolatot kell kialakítani az óvári gazdászok között. Ez az egyik fő célkitűzése az Óvári Gazdászok Szövetsége most megválasztott új elnökének. Ma tartják hagyományos báljukat.

Új elnököt választott az Óvári Gazdászok Szövetsége legutóbbi közgyűlésén. A szövetség addigi vezetőjének, dr. Nagy Frigyesnek a megbízatása lejárt, helyette Fazekas Imrét választotta egyhangúlag a tagság.

A mintegy háromszáz tagot számláló egyesület új elnöke 1987-ben végzett a magyaróvári agrár karon, amikor még - ahogy fogalmazott - klasszikus agármérnök képzés folyt az intézményben. Fazekas Imre mint mondja: jó útravalót kapott itt a szakmához. Azóta is a mezőgazdaságban dolgozik, az agrárium szinte minden ágazatával, a növénytermesztéstől, az állattenyésztésen át, a szakmai közgazdasággal - foglalkozik.

Fazekas Imre kiemelte: a szövetség vezetése eddig mindig az egyetemhez kötődött. Ő első civil elnökként más szemszögből látja a szervezet működését. Megtiszteltetésnek érzi, hogy képviselheti mindazokat, akik ebbe az intézménybe jártak, ám ez nagy felelősség és munka is egyben. Az első nagy feladat a mai (szombat) hagyományos agárbál szervezése.

– Az agrárbál mindig is meghatározó esemény volt a város életében, ám az elmúlt időszakban némileg veszített jelentőségéből. A mi feladatunk, hogy a régi fényét visszaadjuk. Ehhez jó úton járunk, hiszen úgy tűnik, sikerült az eseményre megtöltenünk a dísztermet. Fontos, hogy személyes jelenlétükkel megtiszteljék a bált a város, az egyetem és a megye vezetői, illetve az agrárium szakemberei. A szövetség munkájában kulcsszerepe van a titkárnak, Szerencsénkre Németh Attila a feladatot elvállalta, így igyekszem kihasználni tehetségét, hozzáállását és tudását - fogalmazott az elnök.

Fazekas Imre hozzátette: következő nagy feladatuk, hogy az Internet adta lehetőségeket kihasználva egy honlapon keresztül információs adatbázist hozzanak létre. Azt szeretnék elérni, ha valaki beüti a keresőbe az óvári gazdász szavakat, információ tömeg zúduljon rá. Megkezdték már a végzős évfolyamok tablóinak digitalizálását és saját csevegő oldalt is szeretnének létrehozni a világhálón. A szövetség feladata, hogy élővé tegye a kapcsolat az egyetemmel, az óvári gazdászokkal és ápolja a hagyományokat.

Méhes Ákos

Kisalföld napilap, 2013. január 26., 8. oldal.