Mosonmagyaróvári gazdászok sikere Kaposváron

Kiváló eredményt értek el a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói szeptember elején a jubileumi X. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében megrendezett VIII. Országos Agrár- Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén.

Az országos szakmai versenyen összesen kilenc csapattal valamennyi hazai agrártudományt oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – jelen volt. A versenyen a mosonmagyaróvári kar háromfős csapattal képviseltette magát.

A rendezvényen a résztvevők egyrészt elméleti tudásukról adtak számot általános állattenyésztéstan, szarvasmarha-, ló-, juh-, sertés-, nyúl-, baromfitenyésztés, valamint takarmányozástan, növénytermesztés, gyepgazdálkodás, és agrártörténet témakörökben. A nagyszámú közönség előtt a fedeles lovardában másrészt szakmai-gyakorlati és ügyességi verseny (karikásostor-használat, mocsárjárás, vetőmag-válogatás, tojásfúvás, tejivás, csülökfaragás, bálafóliázás, rakodógép-vezetés, juh életkor-meghatározás, gyapjúismeret) várta a fiatal gazdászokat.

Az országos szakmai versenyen a mosonmagyaróváriak – Kovács Bálint, Thier Olívia, Nagy László összetételű – csapata a második helyezést érte el a kilenc alakulatból. Az ezüst vasvillával kitüntetett csapat felkészítő tanára Dr. Gulyás László (1982) egyetemi docens volt. A csapat tagjai az ezüstérmet jelképező tárgy mellé oklevelet és tárgyjutalmat kaptak.

A résztvevők a mosonmagyaróvári kar BSc és MSc szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Óváron kívánják folytatni tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a PhD – doktori fokozat megszerzése is.

A nyolcadik alkalommal megrendezett versenysorozat legkiválóbb összetett eredményével az óvári gazdászok büszkélkedhetnek az eddig megszerzett három első, egy-egy második és harmadik helyezésükkel.

Az Óvári Gazdászok Szövetsége ezúton is gratulál Dr. Gulyás László egyetemi docensnek és a három hallgatónak az elért remek eredményhez, egyben köszönetet is mond mindannyiuk számára az Alma Mater hírnevének további öregbítéséért, valamint további sikerekben és eredményekben gazdag munkát kíván számukra!

A versenyen a hallgatók részvételét az Óvári Gazdászok Szövetsége és a SZE MÉK Hallgatói Önkormányzata támogatta.

Kapcsolódó cikkek:

2013-ban is az óvári gazdászok az ország legjobbjai

Újra a mosonmagyaróvári gazdászok az ország legjobbjai