2013-ban is az óvári gazdászok Magyarország legjobbjai

Ismét kiváló eredményt értek el a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói augusztus végén a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében megrendezett V. Országos Agrár- Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén.

Az országos szakmai versenyen valamennyi hazai agrártudományt, állattenyésztést oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – csapatai vetélkedtek. A versenyen a mosonmagyaróvári kar három fős csapattal képviseltette magát.

A rendezvényen délelőttjén a résztvevők először elméleti tudásukról adtak számot általános állattenyésztéstan, szarvasmarha-, ló-, juh-, sertés-, nyúl-, baromfitenyésztés, valamint takarmányozástan, növénytermesztés, gyepgazdálkodás, és agrártörténet témakörökben. További versenyfeladatként szerepelt a hagyományőrzés – régi mezőgazdasági eszközök – ismerete is. Délután a nagyszámú közönség előtt a fedeles lovardában szakmai gyakorlati és ügyességi verseny várta a fiatal gazdászokat.

Az országos szakmai versenyt az előző évhez hasonlóan a mosonmagyaróváriak – Keil Dániel (2013), Fikler Szabina (2013), Kovács Bálint összetételű – csapata nyerte. A győztes csapat felkészítő tanára dr. Gulyás László (1982) egyetemi docens volt. A csapat tagjai a mosonmagyaróvári kar Állattenyésztő BSc szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Óváron MSc szakon kívánják folytatni tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a PhD doktori fokozat megszerzése is.

Az első helyezett csapat aranyérmet jelképező úgynevezett "arany vasvillát" és az első helyért járó kupát kapott.

Az Óvári Gazdászok Szövetsége ezúton is gratulál Dr. Gulyás László egyetemi docensnek és a három hallgatónak az elért remek eredményhez, egyben köszönetet is mond mindannyiuk számára az Alma Mater hírnevének további öregbítéséért, valamint további sikerekben és eredményekben gazdag munkát kíván számukra!