Sikerrel zárult a Gazdászbál!

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően idén január 31-én szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a nagy sikerrel zárult 41. Gazdászbált.

A 196 éves Akadémia szecessziós épületegyüttesének feldíszített aulája, régi díszterme és egyik előadóterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

A rossz útviszonyok és az influenzajárvány ellenére is telt házas esten a bálozni és mulatni vágyó gazdászok mellett felsorakoztak az óvári Alma Materhez kötődő, az ország agráriumának meghatározó cégei, illetve azok képviselői. Képviseltette magát az óvári gazdászként végzett országos, megyei és városi politikai, gazdasági, illetve szakigazgatási vezetői réteg is.

Az esemény a szokásokhoz híven Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, majd a palotást, valamint a Magyaróvári Gazdász Keringőt - amelynek tavalyelőtt került elő 100 éves elfeledett kottája - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott: az esemény fényét emelte többek között a Győri Nemzeti Színház magánénekese, Császár Sándor óvári gazdász, Dolák-Saly Róbert előadóművész, humorista. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően 160 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. 2016. január 30-án folytatás következik!

 

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja:

 

A fényképeket a Pordánfotó készítette: