Teljes gőzzel Agrárbál!

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően idén is január utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a nagy sikerrel zárult jubileumi 40. Agrárbált.

A 195 éves Akadémia szecessziós épületegyüttesének feldíszített aulája néhány év kihagyás után újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betölti tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

A telt házas esten a bálozni és mulatni vágyó gazdászok mellett felsorakoztak az óvári Alma Materhez kötődő, az ország agráriumának meghatározó cégei, illetve azok képviselői is. Képviseltette magát az óvári gazdászként végzett megyei és városi politikai, gazdasági, illetve szakigazgatási vezetői réteg is.

Az esemény Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, aki kiemelte: "Megérte a fáradtságot, megérte a munkát. Nagy örömmel jelentem Dékán Úrnak és a város vezetésének, hogy visszatért a régi patina, minden adott ahhoz, hogy ma igazán jót mulassunk, jót bálozzunk, örüljünk az ősi Alma Mater által kortalanul összekötött barátságunknak."

A tradíciónak megfelelően a palotást, valamint a Magyaróvári Gazdász Keringőt - amelynek tavaly került elő 100 éves elfeledett kottája és az előző bálon tartottuk "legújabb kori" premierjét - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A fagyos éjszaka ellenére a parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott: az esemény fényét emelte többek között a Simándy- és Szenes-díjas óvári gazdász, Mészáros János Elek (a Csillag Születik tehetségkutató műsor győztese), a Szomszédnéni Produkciós Iroda (a Dumaszínház humoristái). A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (Aula és Díszterem), a nótás kedvű gazdászokat pedig Hábereiter Alíz kísérte harmonikán.

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően 130 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi agrárbálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. 2015. január 31-én folytatás következik!

 

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió riportja ide kattintva tekinthető meg.

 

A fényképeket a Pordánfotó készítette: