Balekhét 2013

2013. augusztus 26-án érkeztek meg az első balekok az Alma Mater Cserháti Sándor kollégiumába, ezzel megkezdődött a négy napos Balekhét.

A hétfői regisztrációt és ismerkedést követő napon Dr. Schmidt Rezső dékán és Fazekas Imre elnök köszöntötte a NymE MÉK új hallgatóit, a balektábort szervezők nevében Varga László HÖK elnök és dr. Tóth Tamás egyetemi docens üdvözölte a résztvevőket.

A sikeres felvételi eljáráson átesett első éves hallgatók ezekben a napokban szerzik meg az előttük álló egyetemi élettel kapcsolatos legelső közvetlen tapasztalataikat. A balektábor emellett nagyon jó alkalmat kínál számukra, hogy megismerkedjenek egymással és a felsőbb éves hallgatókkal is. A hétfői adminisztratív jellegű ügyek elintézését követően augusztus 27-én 10 órától a kar és Szövetségünk vezetése köszöntötte az ifjú gazdászokat, akik számos tanáccsal és intelemmel lettek gazdagabbak, mindamellett, hogy képet kaphattak a rájuk váró hallgatói évekről is. A szervező harmadik évfolyam vezetőjétől, Dr. Tóth Tamás docenstől szintén számos hasznos információt tudhattak meg, majd a Szövetség titkárának intézménytörténeti előadása következett, valamint a NymE MÉK hallgatóiból álló jótékonysági diákszervezet, a Rotaract is bemutatkozott számukra. A program szünetében Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármesterének jóvoltából egy kis ajándékcsomaggal is gazdagodtak az új diákok.

Az Alma Materrel és a várossal történő ismerkedés jegyében a keddi napon sor került még egy múzeumi vetélkedőre is a Hansági Múzeum főépületében, illetve a Várban található Intézménytörténeti Múzeumban. A Székely Zoltán múzeumigazgató és kollégái által összeállított humoros feladatlapot helyesen kitöltők a balekhéthez illő jutalomban részesültek. Az elkövetkező napokban a felsőbb éves hallgatók szintén rengeteg programmal készülnek a balekok számára: többek között Wittmann parki túrán, vizifocin, dalárdán, stúdiós vetélkedőn vehetnek részt a tanszékek bemutatásán, a napokat záró bulik és a kalandparki részvétel mellett.

Az első éves hallgatóknak önfeledt, valamint sikeres és hasznos egyetemi éveket kívánunk! A Kenéz Zoltán hajdani magyaróvári gazdász régi gazdászévekre visszaemlékező írásában is olvasható óvári mondás szellemében: "Studia et Allotria" - azaz tanulmányok és bohóságok - természetesen odafigyelve és megtartva a helyes sorrendet.

Az Oxygen TV-nek az esemény keddi napján forgatott riportja ide kattintva válik elérhetővé.

 

Forrás:

Oxygen TV - Megkezdődött a Balekhét

Kisalföld Online - Megkezdődött a Balekhét