Meghívó XLII. Gazdászbálra - 2016. január 30.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2016-ban ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 30-án (a hónap utolsó szombatján) már 42. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2016. január 30-án (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár 4.)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Theatrum ad Flexum társulat, a Futó Trió zenekar és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Bertók "Bumbi" Klára gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2016. január 22-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 8000.- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Fazekas Imrénél (tel.: 30/927-6853), vagy Németh Attilánál (tel.: 70/949-0023), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az 1941-ben rendezett Gazdászbálon készült fényképekhez hasonlóan – több mint 70 év távlatából – szeretnénk hasonló felvételeket, csoportképeket készíteni a bál résztvevőiről, baráti társaságokról.

A fénykép rendelkezésre bocsátásáért ezúton is köszönetünket fejezzük ki Szuprics Vendel Úrnak, 1944-ben végzett rubin díszokleveles óvári gazdásznak. További dokumentumok az alábbi linkeken keresztül érhetők el:

http://ovarigazdasz.hu/1818-2018/a-regmult-kepei/17-200/724-az-1941-ben-megrendezett-ovari-gazdaszbal-felvetelei.html

http://ovarigazdasz.hu/images/1818-2018/archiv_anyagok/1940_gazdaszbal_meghivo/meghivo_gazdaszbal_1940.pdf

 

Az előző évi 41. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

A 196 éves Akadémia szecessziós épületegyüttesének feldíszített aulája, régi díszterme és egyik előadóterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

A rossz útviszonyok és az influenzajárvány ellenére is telt házas esten a bálozni és mulatni vágyó gazdászok mellett felsorakoztak az óvári Alma Materhez kötődő, az ország agráriumának meghatározó cégei, illetve azok képviselői. Képviseltette magát az óvári gazdászként végzett országos, megyei és városi politikai, gazdasági, illetve szakigazgatási vezetői réteg is.

Az esemény a szokásokhoz híven Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, majd a palotást, valamint a Magyaróvári Gazdász Keringőt - amelynek tavalyelőtt került elő 100 éves elfeledett kottája - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott: az esemény fényét emelte többek között a Győri Nemzeti Színház magánénekese, Császár Sándor óvári gazdász, Dolák-Saly Róbert előadóművész, humorista. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően 160 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. 2016. január 30-án folytatás következik!

 

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja:

 

A fényképeket a Pordánfotó készítette: