Meghívó XLI. Gazdászbálra - 2015. január 31.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2015-ben ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 31-én (a hónap utolsó szombatján) már 41. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2015. január 31-én (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár 4.)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról Császár Sándor óvári gazdász, a Győri Nemzeti Színház magánénekese, Dolák-Saly Róbert előadóművész, humorista, a Futó Trió zenekar és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Bertók "Bumbi" Klára gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2015. január 23-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 8000.- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Fazekas Imrénél (tel.: 30/927-6853), vagy Németh Attilánál (tel.: 70/453-9418), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az 1941-ben rendezett Gazdászbálon készült fényképekhez hasonlóan – több mint 70 év távlatából – szeretnénk hasonló felvételeket, csoportképeket készíteni a bál résztvevőiről, baráti társaságokról.

A fénykép rendelkezésre bocsátásáért ezúton is köszönetünket fejezzük ki Szuprics Vendel Úrnak, 1944-ben végzett rubin díszokleveles óvári gazdásznak. További dokumentumok az alábbi linkeken keresztül érhetők el:

http://ovarigazdasz.hu/1818-2018/a-regmult-kepei/17-200/724-az-1941-ben-megrendezett-ovari-gazdaszbal-felvetelei.html

http://ovarigazdasz.hu/images/1818-2018/archiv_anyagok/1940_gazdaszbal_meghivo/meghivo_gazdaszbal_1940.pdf

Az előző évi jubileumi 40. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

A 195 éves Akadémia szecessziós épületegyüttesének feldíszített aulája néhány év kihagyás után újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betölti tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

A telt házas esten a bálozni és mulatni vágyó gazdászok mellett felsorakoztak az óvári Alma Materhez kötődő, az ország agráriumának meghatározó cégei, illetve azok képviselői is. Képviseltette magát az óvári gazdászként végzett megyei és városi politikai, gazdasági, illetve szakigazgatási vezetői réteg is.

Az esemény Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, aki kiemelte: "Megérte a fáradtságot, megérte a munkát. Nagy örömmel jelentem Dékán Úrnak és a város vezetésének, hogy visszatért a régi patina, minden adott ahhoz, hogy ma igazán jót mulassunk, jót bálozzunk, örüljünk az ősi Alma Mater által kortalanul összekötött barátságunknak."

A tradíciónak megfelelően a palotást, valamint a Magyaróvári Gazdász Keringőt - amelynek tavaly került elő 100 éves elfeledett kottája és az előző bálon tartottuk "legújabb kori" premierjét - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A fagyos éjszaka ellenére a parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott: az esemény fényét emelte többek között a Simándy- és Szenes-díjas óvári gazdász, Mészáros János Elek (a Csillag Születik tehetségkutató műsor győztese), a Szomszédnéni Produkciós Iroda (a Dumaszínház humoristái). A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (Aula és Díszterem), a nótás kedvű gazdászokat pedig Hábereiter Alíz kísérte harmonikán.

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően 130 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. 2015. január 31-én folytatás következik!

 

A Mosonmagyaróvári Városi Televízió riportja ide kattintva tekinthető meg.

 

A fényképeket a Pordánfotó készítette: