Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 2014. szeptember 13.

Immár 29. alkalommal rendezték meg a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokat, amelyen a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara, valamint az Óvári Gazdászok Szövetsége kiállítóként vett részt.

A szeptember 10. és 13. közötti rangos eseménynek az idén 225 éves évfordulóját ünneplő Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. adott otthont. Az ünnepélyes megnyitón Bérci Balázs (2001), a Ménesbirtok ügyvezető igazgatója a nemzetközi eredmények ismertetése után elmondta, hogy a jövőre vonatkozó célok között szerepel egy felsőoktatási szintű lovas képzés kialakítása. A szót Dr. Kancz Csaba kormányszóvivő vette át, aki szerint a lovas oktatás a nemzeti alaptanterv része lehet.

A többnapos rendezvénysorozat kitűnő alkalmat biztosított az egyetemi karnak és szövetségünknek, hogy a számunkra biztosított külön standon országos szinten is bemutatkozzanak, munkájukat megismertessék a szélesebb közönséggel is. További információ és képek az egyetemi honlapon: http://www.mek.nyme.hu/index.php?id=1695