Mosonmagyaróvári gazdászok részvétele a Szent György napi Gazdászversenyen

2017. május 5-én rendezték meg a hódmezővásárhelyi XXIV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretén belül a IX. Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyének első fordulóját.

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara által 2008-ban útjára indított és azóta méltán népszerűvé vált verseny immáron két fordulóssá vált, így az eredeti helyszín mellett a Szegedi Tudományegyetem helyi Mezőgazdasági Karán is rendeztek egy megmérettetést.

 A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is – immár két három fős csapattal – részt vettek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói az országos szakmai versenyen, amelyen valamennyi hazai agrártudományt oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – csapatai vetélkedtek.

 A rendezvényen délelőtt a résztvevők elméleti tudásukról adtak számot, délután a nagyszámú közönség előtt a szabadtéri lovas pályán ügyességi verseny várta a fiatal gazdászokat. A mosonmagyaróváriak csapatait Baladincz Jenő, Stencinger Dávid, Szabó Zsolt, Szilágyi Patrik, Tóth Kristóf és Tóth Tihamér alkották. A csapatok felkészítő tanára Dr. Gulyás László egyetemi docens volt. A Dr. Nagy István miniszterhelyettes vezette zsűri tagjaként Dr. Szalka Éva dékán asszony is képviselte karunkat a vetélkedőn.

 A résztvevők a mosonmagyaróvári kar BSc szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Óváron kívánják folytatni MSc tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a PhD – doktori fokozat megszerzése is. A versenyen történő részvételüket a Hallgatói Önkormányzat és az Óvári Gazdászok Szövetsége támogatta. A sikeres szerepléshez ezúton is gratulálunk!

Dr. Gulyás László és Németh Attila

 

 

 

 

 

További felvételek ide kattintva érhetők el (promenad.hu)