Felvételek és riport a 43. Gazdászbálról

Hagyományainknak megfelelően idén január 28-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 43. Gazdászbált.

A fennállásának 200. évfordulója előtt álló Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az egyetemi kar idei első nagyszabású rendezvényét Dr. Nagy István miniszterhelyettes úr nyitotta meg, de jelenlétével megtisztelte az eseményt dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is.

Az esemény programját Tarró Judit HÖK elnök, az est háziasszonya ismertette, majd a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

A megnyitót követően került sor az új Gazdász bor bemutatására Babarczi Zsuzsanna jóvoltából. Egyetemünk mintagazdasága, a Babarcz Pincészet Pannonhalmi Sauvignon Blanc-ja nagy népszerűségnek örvendett a bál folyamán, a bor kapható Gazdászboltunkban is. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott, az esemény fényét emelte színvonalas előadásával Brasch Bence, a Csillag Születik tehetségkutató műsor döntőse. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 150 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük! 

 

Az eseményen Jávorka Dénes és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2017. - Képek 1.

Gazdászbál, 2017. - Képek 2.

Gazdászbál, 2017. - Képek 3.

 

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja az eseményről: