Meghívó XLIII. Gazdászbálra - 2017. január 28.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2017-ben ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 28-án (a hónap utolsó szombatján) már 43. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2017. január 28-án (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár 4.)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról Brasch Bence, a Csillag születik tehetségkutató műsor döntőse, az Operettszínház Legígéretesebb Ifjú Művészének járó Marshall-bot díjasa, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, a Futó Trió zenekar és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Bertók "Bumbi" Klára gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2017. január 22-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 8000.- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Fazekas Imrénél (tel.: 30/927-6853), vagy Németh Attilánál (tel.: 70/949-0023), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az 1941-ben rendezett Gazdászbálon készült fényképekhez hasonlóan – több mint 75 év távlatából – szeretnénk hasonló felvételeket, csoportképeket készíteni a bál résztvevőiről, baráti társaságokról.

A fénykép rendelkezésre bocsátásáért ezúton is köszönetünket fejezzük ki Szuprics Vendel Úrnak, 1944-ben végzett rubin díszokleveles óvári gazdásznak. További dokumentumok az alábbi linkeken keresztül érhetők el:

http://ovarigazdasz.hu/1818-2018/a-regmult-kepei/17-200/724-az-1941-ben-megrendezett-ovari-gazdaszbal-felvetelei.html

http://ovarigazdasz.hu/images/1818-2018/archiv_anyagok/1940_gazdaszbal_meghivo/meghivo_gazdaszbal_1940.pdf

 

Az előző évi 42. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

A 2016-tól a Széchenyi István Egyetem keretén belül működő 197 éves Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az új keretek között működő egyetemi kar idei első nagyszabású rendezvényét számos magas rangú vendég tisztelte meg jelenlétével, többek között jelen volt dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, Széles Sándor megyei kormánymegbízott és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is, de felsorakoztak az óvári Alma Materhez kötődő, az ország agráriumának meghatározó cégei, illetve azok képviselői. Képviseltette magát az óvári gazdászként végzett országos, megyei és városi politikai, gazdasági, illetve szakigazgatási vezetői réteg is.

Az esemény a szokásokhoz híven Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, majd a palotásra, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőre - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott. Az esemény fényét emelte színvonalas előadásával a Theatrum ad Flexum társulata. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 120 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. A 43. Gazdászbál 2017. január 28-án kerül megrendezésre, amelyre nem csak a szórakozni vágyó gazdászokat, hanem Mosonmagyaróvár és vonzáskörzete polgárait is szeretettel várják a szervezők!

Az eseményen a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2016. - Képek 1.

Gazdászbál, 2016. - Képek 2.

Gazdászbál, 2016. - Képek 3.