Gazdászmajális - 2016. április 16.

Hagyományainkhoz híven Szövetségünk 2016-ban is megrendezte - az Országos Gazdászbajnoksággal összekötött - Gazdászmajálisát, amely egyben szakember-találkozóként is szolgált.

Az esemény időpontja a tavalyihoz hasonlóan - az azt megelőző évekhez képest viszont egy kicsit korábbra - esett (2016. április 16.). A helyszín is újra változott: a Cserháti Sándor kollégium udvarára vártuk vendégeinket. Az ebéd viszont a régi szokás szerint bográcsokban készült: idén pörkölttel és parasztkenyérrel – illetve az Alma Mater mintagazdaságainak boraival és ballonos szódával – vártuk tagjainkat, szimpatizánsainkat, valamint családtagjaikat. Az Agrostudent Iskolaszövetkezet által a söntés széles italválasztékkal állt rendelkezésünkre. Azon tagjainknak, akik a kínálatot különféle étkekkel, süteményekkel színesítették, ezúton is köszönet jár! Kiemelten az Alma Mater Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete munkatársainak és családtagjaiknak szeretnénk megköszönni, hogy aktív közreműködésükkel hozzájárultak az esemény sikeréhez.

Az eseményen készült felvételek

 

Az eseményt a mosonmagyaróvári Országos Gazdászbajnokság mellett rendeztük meg, így a szervezők jóvoltából számos programmal vártuk a gyermekeket, unokákat: traktor kiállítás, íjászat, stb. A nagyszabású esemény a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatóin felül más felsőoktatási intézmények diákjait is képes volt megszólítani (Debrecen, Gödöllő, Szarvas, Győr). Így reálisnak látszik a szervezők azon célja, hogy a programsorozat évről-évre történő fejlesztésével 2018-ra (egyetemünk fennállásának 200 éves jubileumára) az agrárium országos színterévé váljon rendezvény.

Az esemény zárása után elvégzett értékelés és a kapott visszajelzések összegzése alapján a szervezők a programsorozat folytatását tervezik az elkövetkezendő években is, amelyre nagy szeretettel várják tagjainkat is!   

További tartalom az esemény hivatalos FB oldalán

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja: