Sikerrel zárult a 42. Gazdászbál!

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően idén január 30-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a nagy sikerrel zárult 42. Gazdászbált.

A 2016-tól a Széchenyi István Egyetem keretén belül működő 197 éves Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az új keretek között működő egyetemi kar idei első nagyszabású rendezvényét számos magas rangú vendég tisztelte meg jelenlétével, többek között jelen volt dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora, Széles Sándor megyei kormánymegbízott és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is.

Az esemény a szokásokhoz híven Fazekas Imre elnök báli megnyitó beszédével vette kezdetét, majd a palotásra, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőre - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott. Az esemény fényét emelte színvonalas előadásával a Theatrum ad Flexum társulata. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 120 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá. A 43. Gazdászbál 2017. január 28-án kerül megrendezésre, amelyre nem csak a szórakozni vágyó gazdászokat, hanem Mosonmagyaróvár és vonzáskörzete polgárait is szeretettel várják a szervezők!

Az eseményen a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2016. - Képek 1.

Gazdászbál, 2016. - Képek 2.

Gazdászbál, 2016. - Képek 3.