Diplomaátadó Ünnepi Kari Tanácsülés, 2015. december 18.

Utoljára adtak át a Nyugat-magyarországi Egyetem által kiadott diplomákat a mosonmagyaróvári karon. Összesen százkilenc gazdász szerzett most oklevelet.

Kettős búcsút mondott dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tegnapi diplomaátadó ünnepségén. Búcsúzott egyrészt a végzős gazdászhallgatóktól, másrészt pedig az óvári kartól, hiszen január 1-jétől a győri Széchenyi István Egyetemhez csatlakozik.

Dr. Faragó Sándor rektor elmondta: a beteljesülés napja ez a most diplomájukat átvevő gazdászoknak és ebben a hivatásban elindulhatnak azon az úton, amit célként tűztek ki maguk elé. "Legyenek büszkék arra, hogy óvári gazdászok lehetnek" – tette hozzá.

A rektor kiemelte: az óvári gazdászok közül a most végzettek utoljára kapnak olyan oklevelet, amit a Nyugat-magyarországi Egyetem állított ki. Megválik ugyanis egymástól a kar és az egyetem. Dr. Faragó Sándor felidézte a tizenhat éven át tartó együttműködést és megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek ebben. Külön megemlékezett néhai dr. Iváncsics Jánosról, aki a mosonmagyaróvári karról került az egyetem rektori székébe. Ám sajnos mindössze nyolc napon át láthatta el ezt a tisztséget. Megköszönte továbbá mindenkinek, hogy együtt dolgozhattak. Mint mondta: hálával és köszönettel gondol vissza erre az időszakra.

A rektor beszélt továbbá a Nyugat-magyarországi Egyetem létrejöttéről, amikor a mosonmagyaróvári kar is csatlakozott ehhez az integrációhoz. Ahogy fogalmazott: közös szándék valósult akkor meg, az összekötő kapocs pedig az évszázados hagyományra épülő szellemiség volt. A rektor szerint voltak ugyan nehézségek ezen időszak alatt, ami azonban külső körülményekből fakadt. Ezért döntött végül a kar amellett, hogy a jobb lét reményében másik egyetemhez csatlakozik.

"Kívánom, hogy hozza meg a jövő a megváltást a kar számára, hiszen erre vártak. Legyenek sikeresek, hiszen az óvári akadémiát, ha törik, ha szakad, működtetni kell" – hangsúlyozta dr. Faragó Sándor. Hozzátette: szeretettel bocsátja el az intézményt a Nyugat-magyarországi Egyetem kebléről.

"A diplomamunka védésével egybekötött záróvizsgát mindenki sikeresen teljesítette. Összesen százkilenc hallgató záróvizsgázott" – ismertette dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes jelentésében. Elmondta: a bolognai folyamat alapján a kar oktatási struktúrája szerint évente már két alkalommal tartanak záróvizsgát és diplomakiosztó ünnepséget. Ezt megelőzően, júniusban nyolcvanegyen vehették át oklevelüket.

Forrás: kisalfold.hu

További felvételek a duoinfomovar.hu oldalon

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja