Megemlékezés az 1956-os forradalomról, 2015. október 26.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett városi és egyetemi megemlékezéseknek idén is egyik szervezője volt Szövetségünk.

2015. október 26-án, 14 órai kezdettel tartottuk meg hagyományos ünnepségünket a Vár épülete előtt található mementónál. Ünnepi beszédet mondott Dr. Schmidt Rezső dékán, amelyet koszorúzás követett.

A hallgatótársak nevében Dr. Kuroli Géza (1960) professor emeritus és Dr. Mihalcsik János (1960), az Alma Mater képviseletében Dr. Schmidt Rezső (1977) dékán és Dr. Dóka Ottó, valamint Dr. Szakál Pál dékánhelyettesek helyezték el az emlékezés virágait. Szövetségünket képviselve Fazekas Imre (1987) elnök és Dr. Réti József (1957) koszorúzta meg a diákáldozatok emlékművét. Az 56-os Egyesület nevében Gábor Józsefné elnökasszony, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának képviseletében Dr. Iváncsics János (1989) alpolgármester és Fehérné Bodó Mariann jegyzőasszony hajtottak fejet.

A rendezvénysorozat keretében a mosonmagyaróvári Gyásztéren 17 órakor kezdődött megemlékezés, ahol ünnepi beszédet mondott Széles Sándor (1986), a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal vezetője. Szövetségünk és az Alma Mater közösen helyezte el koszorúját a Golgota előtt.

További felvételek a duoinfomovar.hu oldalon

A Mosonmagyaróvári Városi TV felvétele