Evezés a Malom-ági Lajtán, 2015. szeptember 8.

A várossal, a helyi civil szervezetekkel való szorosabb együttműködésünk jeléül az Óvári Gazdászok Szövetsége rendhagyó kenutúrát szervezett 2015. szeptember 8-án a Malom-ági Lajtán,

Kedden, délután 4 órakor a Vártól szállítottuk ki az evezés iránt fogékony érdeklődőket a város északnyugati végén található Lajta-zsiliphez, a Malom-ági Lajta kiágazásához. Itt szálltak kenuba az egyetem munkatársai, hallgatói és a végzett gazdászok, hogy végigevezzék a Lajta ezen, belvároson átcsorgó ágát a zsiliptől, a Lajta-torkolaton át, egészen a Mosoni-Duna mellett található csónakházig. A túra alatt a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, és személyesen Wlasitsch Mirkó doktor úr volt hathatós segítségünkre, az úton ő kalauzolta végig a társaságunkat.

Útközben csapatunk összeszedte az eldobált pille palackokat és a szemetet a vízen. A program során - egy gyors vendéglátással egybekötött - megállót tartottunk a Vártónál, majd innét haladtunk tovább célunkig, átevezve a belváros két vízicsúszdáján. Nagyszerű élményben volt része a résztvevőknek, hiszen az út során amúgy is egyedi, csodálatos és érdekes perspektívából láthattuk a várost. Az pedig, hogy a hétvégi fesztiválra még szebbé tettük a környezetünket, szintén jóérzéssel töltött el bennünket. Az érkezést követően az itatónál étel-ital várta csapatunkat, a vendéglátásért ezúton is köszönet jár Fazekas Imrének!

Dr. Milics Gábor túrán készült további felvételei itt érhetők el