"Gyermekek a mezőgazdaságban mintaprojekt" projektindító

2015. július 22-én indult el a "Gyermekek a mezőgazdaságban mintaprojekt", amelyben Szövetségünk konzorciumi partnerként vesz részt.

A pályázat keretében az Észak-Alföldi régió, valamint az Észak-Magyarországi régió hátrányos helyzetű településeinek nevelési- oktatási intézményeiben tanuló diákok, és oktatóik mezőgazdasági ismereteinek szélesítése valósul meg. 

Pócs János országgyűlési képviselő köszöntője a projektindító rendezvényen:

 

A fejlesztő tevékenység során az általános iskolai tanulók számára folyamatos, mezőgazdasághoz kötődő tanórán kívüli képzés, gyakorlati módszertanon alapuló oktatás kerül megszervezésre. A szakmai tevékenység keretében tábort, családi napokat, kerekasztal beszélgetéseket, workshopokat, fórumokat rendeznek az együttműködő partnerek, online tudásbázist hoznak létre, az intézményekben és a pályázatban résztvevők mintakertjeiben gyakorlati foglalkozásokat folytatnak.

A vidéki térségek kompetenciájának és identitásuk megőrzéséért adaptált oktatási programon belül Szövetségünk fő teendője a szakmai feladatok ellátása. A projekt 2015. decemberében zárul, amelynek eredményeként a fejlesztési programban részt vevők látómezejébe kerülhetnek a mezőgazdaságban rejlő lehetőségek, továbbtanulásuk lehetséges irányát adhatja az agrárterület. A program közvetett eredményeként az érintett gyermekek, illetve családjaik nagyobb érdeklődéssel fordulhatnak a háztáji termelés, gazdálkodás irányába.

Szövetségünk honlapján készülő Tudásbázis itt érhető el.

További információ a mintaprojektről a "Jászapáti a mi városunk" alapítvány honlapján.