Tanévzáró ünnepi kari tanácsülés - 2015. június 19.

"A Nyugat-magyarországi Egyetem sokat profitált abból, hogy ilyen magas színvonalon működő kara volt, mint a mosonmagyaróvári" – jelentette ki dr. Náhlik András rektorhelyettes a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar diplomaátadóján.

Noha hivatalosan nincs döntés a kar leválásáról, vélhetően az óvári gazdászok utoljára tartottak diplomaosztót a Nyugat-magyarországi Egyetem tagjaként. Legalábbis erre lehetett következtetni a rektorhelyettes beszédében elhangzottak alapján. Megköszönte a közös munkát a karral és azt kívánta: bárhogy is alakul a jövő, tudják megtartani a jelenlegi szakokat és legalább ugyanilyen sikeresen működjenek tovább. A strukturális átalakításra kapott mintegy másfél milliárd forint közel harmada is a mosonmagyaróvári karra került.

Dr. Náhlik András hosszasan beszélt a kar és az egyetem közös eredményeiről. Kiemelte: más karokkal együtt a mosonmagyaróvári intézmény három nagy projektben is részt vett, amikből százmilliós bevétel várható. Az elmúlt években a második legtöbb pénz áramlott a mosonmagyaróvári intézménybe, csak a szombathelyi kar előzte meg. Ezekből számos fejlesztést hajtottak végre. A strukturális átalakításra kapott mintegy másfél milliárd forint közel harmada is a mosonmagyaróvári karra került. "Problémamentes volt az együttműködés a karral" – hangoztatta a rektorhelyettes.

Dr. Schmidt Rezső dékán ugyancsak sok sikert kívánt a Nyugat-magyarországi Egyetem karainak. Mint mondta: az intézmény helyzetétől függetlenül a személyes és szakmai kapcsolatok jól működtek.

Dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes a záróvizsgákról tett jelentésében elmondta: a diplomamunka védésével egybekötött záróvizsgát mindenki sikeresen teljesítette. Felsőoktatási szakképzésben, alap- és mesterszakokon, valamint szakmérnöki képzésben összesen hatvanegyen záróvizsgáztak és vehették át tegnap oklevelüket.

A tanácsülésen adták a Professor Emeritus címet dr. Érsek Tibornak, dr. Reisinger Péternek és dr. Szigeti Jenőnek. A kar oktatási és kutatási munkáját segítő tevékenységük elismeréséül "Címzetes egyetemi tanár" címet kapott dr. Tóth Krisztina, a Szent István Egyetem docense, dr. Dióssy László, a Chianti 3D Kft. ügyvezetője, dr. Macháty Zoltán, a Purdue University West Lafayette egyetemi docense, dr. Nagy Péter Pál tudományos tanácsadó és dr. Radics László nyugalmazott egyetemi tanár.

"Címzetes egyetemi docens" címet kapott Fazekas Imre, a Szemes Művek Kft. ügyvezetője, Szövetségünk elnöke, Kalmárné dr. Hollósi Erika, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa, dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője és Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.

Idén tizenharmadik alkalommal adományoztak Mintagazdasági címeket, ezúttal az Agárdi Farm Állattenyésztési és Növénytermelő Kft., az Ászári Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Értékesítő Zrt., valamint a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. részére.

Forrás: kisalfold.hu