Nyitás Mosonmagyaróvár középiskolái felé

Mosonmagyaróvár abban a szerencsés helyzetben van, hogy a város szerves részét alkotja egy egyetemi kar és számos középiskola. (Kár lenne vakon elmenni e kedvező lehetőség mellett.) A Hallgatói Önkormányzat és az Óvári Gazdász Szakkollégium idén arra gondolt, hogy egyetemünk hallgatói és kutatói segítségével nyitnának a helyi középiskolások felé, kitárva az előadótermeket az érdeklődők számára.

A  szervezők 5 előadást és interaktív feladatmegoldó gyakorlatot találtak ki a diákoknak erre a félévre, amely programok körülbelül 3 hetente következnének egymás után. A részvételnek tétet adva, az utolsó alkalommal egy rövid teszt kitöltése zárná a középiskolások bevezetését az egyetemi világba. Ezt az alkalmat kötnénk egybe egy oklevélosztóval és egy rövid, szolid bankettel.

Reményeink szerint a programsorozat felkelti a helyi diákok figyelmét, és akár a Nyugdíjas Egyetem mintájára a későbbi tanévekben folytatólagossá válhat. A kitűzött célunk szerint lehetőséget szeretnénk biztosítani az érdeklődő középiskolásoknak, hogy jobban beleláthassanak városuk felsőoktatási intézményének képzéseibe, az egyetem mindennapi életébe, egyúttal lássák és hallják, hogy a mezőgazdaság, a környezetvédelem és az élelmiszertudomány területén milyen érdekes kísérletek végezhetők. A fő cél a jövőre nézve az, hogy egyetemi oktatók és hallgatók közösen mutassák be valamilyen tudományos kutató munkájuk eredményeit. Hogy lássák a fiatalok: a tudományos kísérleti munka is lehet izgalmas és felettébb érdekes.

Füzi Tamás
HÖK alelnök

A 2015. tavaszán tervezett előadások:

2015.03.25. Auditórium
Dr. Molnár Zoltán: A növények és a víz (a növényi vízháztartás alapjai)

2015.04.15. Auditórium
Dr. Pinke Gyula: Szerelmi és vallási növényszimbólumok

2015.05.06. Auditórium
Korcz Evelin: Gluténmentes (é)trend

2015.05.27. Auditórium
Dr. Milics Gábor: Térinformatikai csodák

2015.06.10. Auditórium
Fazekas Imre: Milyen is a Gazdász Élet…?!