Útjára indítottuk videocsatornánkat!

2014. február 27-én útjára indult az Óvári Gazdászok Szövetsége videocsatornája a népszerű YouTube videomegosztó portálon!

A csatornán jelenleg az első archivált videofelvétel látható (A magyaróvári Alma Matert bemutató kisfilm az 1970-es évek elejéről), azonban a filmek felkutatása és digitalizálása folyamatosan történik. Az első felvétel archiválása Horváth József, Báder Zoltán és Dr. Kalmár Sándor (1998) nevéhez kötődik, a munkálatokban részt vett még Szilágyi Balázs (2006) és Kiss Zoltán is. Az Óvári Gazdászok Szövetsége ezúton is köszönetét és háláját fejezi ki számukra!

A csatorna felvételei ide kattintva megtalálhatók honlapunk archív filmfelvételeket őrző menüpontjában (közvetlenül az online filmhíradók után), illetve a YouTube videomegosztón is.

A menüpontban célunk összegyűjteni és közreadni minden, az Alma Mater történetével, az itt zajlott eseményekkel, vagy egykori tanárok, kutatók, illetve hallgatók életével és munkásságával kapcsolatos filmfelvételeket. Az Alma Mater alapításának bicentenáriumára szeretnénk egy digitális archívumot létrehozni, amelyben az érdeklődök - legyenek azok nosztalgiázó egykori hallgatók, vagy éppen kutatók - kedvüket lelik, és egyúttal hasznos információkhoz is juthatnak.

Az oldal jelenleg feltöltés alatt áll, folyamatosan dolgozzuk fel és tesszük közre múltunk fellelt részleteit. A közel 200 év történései, a számos oktató, illetve több ezer egykori hallgató, és a hozzájuk köthető hatványozott mennyiségű archív anyag felkutatása hatalmas munkát jelent. Az ezt végző néhány lelkes gazdász figyelme sajnos nem terjedhet ki történelmünk minden egyes mozzanatára, illetve kapacitás és kapcsolatok hiányában nem tudunk mindenkit személyesen megszólítani tárgyi emlékek után kutatva. Éppen ezért - élve az internet adta lehetőséggel - ezen a fórumon szeretnénk kérni mindenki segítségét, aki rendelkezik ilyen jellegű tárgyi emlékkel, írott vagy nyomtatott anyaggal, netán elfeledett relikviával, hogy ossza meg velünk információit, illetve egy másolás, archiválás, digitalizálás erejéig bocsássa azt rendelkezésünkre.

Reménykedve abban, hogy közös erőfeszítéssel minél több anyagot tudunk megőrizni múltunkból az utókor számára, nagy szeretettel várunk minden információt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06 70 453 94 18-as telefonszámon! Az eddig feltöltött anyagok böngészéséhez pedig hasznos időtöltést és jó szórakozást kívánunk!