Felhívás - kedvezményes könyvrendelési lehetőség

Az Óvári Gazdászok Szövetsége szeretne hozzájárulni Dr. habil. Horváth Gergely Krisztián történész-szociológus, az ELTE TáTK tanszékvezető egyetemi docense „Bécs vonzásában. Az agrárpiacosodás feltételrendszere Moson vármegyében a 19. század első felében” c. grandiózus, 700 oldalas kötetének megjelenéséhez.

 

A hosszú évek kutatómunkája után összeállt műben a szerző kiemelten – közel 200 oldalon keresztül – foglalkozik alapító igazgatónk, denglázi Wittmann Antal lovag munkásságával, valamint a magyaróvári főhercegi uradalom modernizálásával, ami e témakör eddigi legrészletesebb kifejtésének ígérkezik.

Az író azzal a kéréssel fordult Szövetségünk felé, hogy szakmai körökben segítsük a nyomtatás előtt álló könyvének megismertetését, illetve annak későbbi terjesztését. A szerző a kiadási munkálatokhoz nem pénzbeli támogatást kért Szövetségünktől, hanem támogató előfizetőket szeretne gyűjteni, akik megrendelésükkel közvetlenül juthatnának hozzá a készülő könyvhöz.

Ehhez ajánlottuk fel segítségünket az egyébként Moson megyei gyökerekkel is bíró történésznek, aki az elmúlt bő tíz évben számos publikációban (könyv, tanulmánykötet, tudományos közlemények) számolt már be Moson vármegye korabeli paraszti és uradalmi gazdálkodásáról, valamint Wittmann Antal munkásságáról a Hanság lecsapolási terveitől kezdve a jószágkormányzó eszmevilágával bezárólag.

A könyv igényes kiállításban, keménytáblával, minőségi papíron jelenik majd meg, számos (térkép)melléklettel és függelékkel kiegészítve, így reprezentációs céloknak is tökéletesen megfelel.

Szövetségünk tagjai a bolti 5000 Ft-os költség helyett 20%-kal jutányosabb áron, 4000 Ft-ért rendelhetik meg a kötetet 2013. szeptember 15-ig. Szövetségünk vállalta tagjaink megrendeléseinek és előfizetéseinek összegyűjtését a Balassi Kiadó számára, illetve a könyv megrendelőkhöz történő eljuttatásának megszervezését.

A 2013. szeptember 15-ig megrendelt könyvek nyomdai munkálatai a tervek szerint novemberre érnek véget. Ekkor egy dedikálással egybekötött könyvbemutatót szervezünk Mosonmagyaróváron, ahol a kötetetek egyik átvételi módját is biztosítanánk. Az itt letölthető két fájl egyike további információt tartalmaz a könyvről, a másik a megrendelések leadására szolgál. Az értelemszerűen kitöltött megrendelőlapokat postai (Óvári Gazdászok Szövetsége; 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2.), vagy elektronikus úton ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) várjuk tagjainktól.