Meghívó - XLVII. Gazdászbál, 2023. február 18.

Meghosszabbított jelentkezési lehetőség 2023. február 12-ig! Újra Gazdászbál! A járványügyi helyzet miatt sajnálatosan az utóbbi 2 évben nem találkozhattunk, azonban idén rendhagyó módon 2023. február 18-án (szombaton) ezt pótoljuk! Találkozzunk immár 47. alkalommal! Nagy szeretettel várjuk a bálozni vágyókat az idei Gazdászbálon!

Az óvári gazdászhagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2023. február 18-án (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával - és az eddigi színvonalból nem engedve -, magas nívóval várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Futó Band, Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Varga János prímás és Zenekara gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2023. február 12-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 15.000,- Ft. A SZE AKMK érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóinak biztosított kedvezményes jegyár: 7.500,- Ft. Idén lehetőséget biztosítunk támogatói (20.000 Ft,-), illetve kiemelt támogatói belépőjegyek (25.000 Ft,-) vásárlására, amelyek megváltásával szervezetünk közhasznú tevékenységének folytatásához tudnak hozzájárulni támogatóink, akik számára kiemelt helyen lévő asztalt biztosítunk az eseményen.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Hatvan Zoltánnál (tel.: 70/321-8851), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az utoljára megrendezett 46. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

Hagyományainknak megfelelően 2020. január 25-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 46. Gazdászbált. A Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Dr. Nagy István agrárminiszter úr is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára. Idén első alkalommal az Óvári Gazdászok Szövetsége mellé társult az Agrármarketing Centrum, mint társszervező. Bízunk abban, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad és továbbra is sikeresen fog együttesen működni.

A rendezvényt Széles Sándor megyei kormánymegbízott úr nyitotta meg Dr. Nagy István miniszter úr köszöntőjét követően. Dr. Szalka Éva dékánasszony pedig bicentenáriumi emlékérmet adományozott az Agrármarketing Centrum részére, amelyet Ondré Péter ügyvezető úr vehetett át.

 

Az esemény programjának ismertetése után a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott; a Futó Band Hegedűs Borival közreműködve szórakoztatta a jelenlévőket. Akik a disco-vonalon mozognak otthonosabban őket Fazekas Mihály (Ludas Matyi) látta el talpalávalóval. A mulatós nótákról Varga János és Zenekara gondoskodott az est folyamán.

Az éjféli Gazdászhimnusz után a számos felajánlónak köszönhetően több, mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük!

Az Oxygen Hírügynökség riportja az eseményről:

 

Az rendezvényen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2020 - Képek 1. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 3. (Magassy Soma)