Elérhető a GazdászBiblia 2. kiadása!

Értesítjük az Óvári Gazdászokat és további érdeklődőket, hogy a GazdászBiblia 2. kiadása elérhető a Gazdászbolt kiadványai között. Ez a kis könyvecske 2022-ben már a második kiadását érte meg, mely a jubileumi kiadványhoz képest kissé bővített kiadásban jelent meg. Miben különbözik az első kiadástól?

Ez egy bővített kiadás, amely 16 oldallal nagyobb terjedelmű és tartalmi szempontból is gazdagabb. Az oldalszám bővülést döntően a Radó Gyula egykori óvári gazdász által 1909-ben kiadott Kirándulási morzsák avagy a Gazdászok viselt dolgai a nagy kiránduláson c. szöveges nótakönyv jelenti. Az autentiikus nótakönyv, az eredetivel megegyezően, változatlan formában és az eredeti illusztrációkkal együtt került bele a 2. kiadásba. Minden szerzemény címe alatt zárójelben található az a népszerű énekszám, amelynek dallamára énekelhető a szóban forgó nóta. Például: az első a „Megy a gőzös megy a gőzös...”., a második „Elmentem én a vásárra Schneider FánivaL….”, vagy a hatodik „Sárgul már a kukorica…..”, stb. Továbbá egyes nótákban a gazdászok megéneklik az akkori idők híres és népszerű tanárait (Legány Ödön, id. Rázsó Imre, Ejury Lajos, stb.). Ezen kívül olyan egykori tanárok is bekerültek a lábjegyzetekbe, akik megtanították a hallgatókat kulturáltan - amúgy „gazdászosan” - mulatni, ill. időközben elhunytak és népszerűek voltak a diákok körében. Továbbá kiegészült a kiadvány a valétálók eskütételi szövegével is, amely az első kiadásban nem szerepelt.

A GazdászBiblia második kiadása már elérhető a Gazdászboltban

 

Ajánlom a kis könyvecskét minden Óváron végzett gazdásznak és jelenlegi gazdász hallgatónak, továbbá minden egyes iránta érdeklődőnek!
Egyúttal ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a GazdászBiblia c. kiadvány újbóli megjelenését nagylelkűen és önzetlen módon támogatták. A hiánypótló jellegű könyv kiadásának támogatásával a mecénások hozzájárultak az óvári gazdász hagyományok méltó ápolásához és gazdász-generációkon átívelő fenntarthatóságának elősegítéséhez.
 
Dr. Cser János c. egyetemi tanár
szerző
 

További információ: https://www.facebook.com/ogsze