Mosonmagyaróvári hallgatók sikere az országos gazdászversenyen

Dobogós helyezést értek el a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kar hallgatói 2022. szeptember 30-án, Kaposváron a KÁN Egyetemi Napok keretében megrendezett XIII. Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyén.
A megmérettetésen valamennyi hazai agrártudományt oktató intézmény csapatai vetélkedtek. A versenyen a mosonmagyaróvári kar három fős csapattal képviseltette magát. 

A rendezvényen délelőtt a résztvevők elméleti tudásukról adtak számot az agrárium teljes vertikumát magában foglaló témakörökből. 
Délután a nagyszámú közönség előtt a fedeles lovardában szakmai, gyakorlati és ügyességi verseny várta a versenyzőket. A gyakorlati versenyen szerepelt többek között: magyartarka tenyészüsző küllemi bírálat, virtuális lovaglás, juh körmözés, traktorvezetési ügyességi verseny, és borbírálat is.
Az országos szakmai versenyen a mosonmagyaróváriak – Horváth Gábor, Kőhalmi Eszter, Takács Gergő – összetételű csapata III. helyezést ért el. A csapat felkészítő tanára Dr. Gulyás László egyetemi docens, tanszékvezető volt. A csapat a III. helyet jelképező úgynevezett „bronz vasvillát”, oklevelet és ajándékcsomagot kapott.
A mosonmagyaróvári kar „trófeagyűjteménye” a mostani III. helyezéssel hétre (4 arany, 1 ezüst, 2 bronz) gyarapodott.
A csapat tagjai a mosonmagyaróvári kar BSc, MSc és osztatlan agrármérnök szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Mosonmagyaróváron kívánják folytatni tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a PhD – doktori fokozat megszerzése is.