A Megyei Értéktár részévé váltak az "Óvári Gazdász Hagyományok"

A Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság tagjainak egyhangú szavazatai alapján az "Óvári Gazdász Hagyományok" nemzeti értékként bekerült a Megyei Értéktárba! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, hogy hagyományaink "megyerikumként" kulturális örökséggé válhattak!

Az Óvári Gazdászok Szövetsége felterjesztése alapján a 2021. május 28-án megtartott Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság ülésén a 8 tagból álló bizottság teljes egyetértésben hozott határozatot.

Megállapították, hogy az "Óvári Gazdász Hagyományok" javaslat megfelel a magyar nemzeti értékről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ (1) bekezdés i) pontjában, továbbá a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló 324/2020. (VII. 1.) Korm. rendeletben foglalt feltételeknek. 

Ezt követően a fentebb említett nemzeti értéket a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktárba felvették, valamint a kulturális örökség kategóriába sorolták. 

A kitüntető cím méltó elismerése a több mint két évszázadot felölelő időszak során generációról generációra felhalmozott és átörökített hagyományaiknak, illetve közösségformáló örökségünk, az összetartozásunkat erősítő értékeink megőrzésének és ápolásának. 

A bizottsági felterjesztés, melléklet, határozat és kivonat további dokumentációja alább elérhető honlapunkon.

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2021/0609_MET/MET_javaslat.pdf

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2021/0609_MET/MET_melleklet.pdf

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2021/0609_MET/MET_hatarozat.pdf

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2021/0609_MET/MET_kivonat.pdf

 


Valétaszalag a bicentenárium évéből - Egy a sok gazdász motívum közül 

További hírekért látogasd meg facebook oldalunkat is!