Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia – 2021. április 28.

A Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsa és Hallgatói Önkormányzata 2021. április 28-án rendezte meg a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia (TMDK) tavaszi rendezvényét, ahol 36 egyetemi hallgató 6 szekcióban és egy angol nyelvű workshop keretében összesen 33 előadáson mutatta be eddig elért tudományos eredményeit. A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a konferenciát online módon tartják meg.

A konferencián előadó hallgatóknak lehetősége nyílt a 2023-ban esedékes Országos Tudományos Diákköri Konferenciára részvételi jogosultságot szerezni.

Alma Materünket 7 hallgató képviselte a rendezvényen, akik két szekcióban (Agrár- és Élelmiszertudományi, valamint Állattudományi) mutatták be eredményeiket, a Széchenyi István Egyetemen működő karok közül az egyik legnagyobb létszámú hallgatói csoportot alkotva.

Az Állattudományi Szekcióban előadó hallgatók egy csoportja


A konferencián Karunk hallgatói közül az alábbiak értek el helyezést vagy kaptak különdíjat:

Agrár- és Élelmiszertudományi Szekció:

1. hely: Pordán-Háber Dóra, konzulens: Dr. Szakál Pál professor emeritus

Különdíj: Schwarcz Bence, konzulens: Dr. Székelyhidi Rita egyetemi adjunktus

Állattudományi Szekció:

1. hely: Hermán Zsolt, konzulens: Dr. Zsédely Eszter egyetemi docens

Különdíj: Bolla Gergő, konzulens: Dr. Gulyás László egyetemi docens

A pályamunkát bemutató versenyzőknek és témavezetőiknek is gratulálunk, valamint további sikeres tudományos munkát kívánunk! Egyúttal köszönjük a szakmai zsűrikben részt vevő valamennyi oktató kolléga munkáját!

SZE MÉK Tudományos Diákköri Tanács