Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet - Horváth Gábor Zsolt

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni. Horváth Gábor Zsolt agrármérnöki szakos hallgató szerint vonzó, hogy a Széchenyin olyan professzoroktól tanulhat, akik szakmájukban hírnevet szereztek, és emellett partnerként kezelik az egyetemistákat.

Győr, 2020. július 24. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Koronavírus-járvány ide, extrém szemeszter oda, Horváth Gábor Zsolt agrármérnöki szakos hallgató a mai napig hálás a Széchenyi István Egyetem nyílt napján kapott tájékoztatásért és azért, hogy a felsőbb évesek rögtönzött „idegenvezetésre” hívták a mosonmagyaróvári kampuszon. „Zsoltnak, Zsófiának és Biankának köszönhetően egy kis ízelítőt kaphattam arról, milyen is a gazdászok élete, ez győzött meg arról, hogy tovább tanuljak. A nyílt nap után számomra nem volt kérdés, hogy csak a Széchenyi István Egyetemre jelentkezem. Azóta is úgy gondolom, jó döntést hoztam: megtaláltam a helyem” – beszélt az első impulzusokról Horváth Gábor Zsolt, aki szeptemberben harmadik félévét kezdi el a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karon. Emellett az intézményben kialakított kapcsolatok révén egy növénytermesztéssel foglalkozó cégnél több hallgatótársával együtt már munkába is állt.

 

Horváth Gábor Zsolt tanulmányai mellett egy növénytermesztéssel foglalkozó cégnél szerez szakmai tapasztalatot.

 

Az agrármérnök szakos hallgatót annyira meggyőzte a mosonmagyaróvári képzés légköre és lehetőségei, hogy már gólyaként részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Mint mondja, számára meghatározó élmény, hogy ezen a rendezvényen képviselhette az egyetemet.

A mérnökjelölthöz közel áll a diákok érdekképviselete, már középiskolásként elnöke volt a diákönkormányzatnak. Érdeklődése, illetve szervezői képességei kibontakoztatására a Széchenyi István Egyetemen is lehetősége nyílt: most a Hallgatói Önkormányzatban tevékenykedhet. „A Széchenyin mindenkivel könnyű megtalálni a közös hangot, legyen az gazdász, jogász, mérnök vagy tanító. A közösség összetartó és barátságos. Nekem minden alkalommal olyan érzésem van, ha beszélgetek valakivel, mintha mindig is ismertük volna egymást. Ez az élmény stabilitást ad, ami jó alap, hogy szakmai előmenetelemmel foglalkozhassak. Rengeteg barátság alakulhat ki itt, ami a későbbiekben kitűnő kapcsolati tőkének bizonyulhat” – emelte ki érdeklődésünkre.

 

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is népszerűsítette a Széchenyi István Egyetemet Horváth Gábor Zsolt. Fotó: Szabó Dávid Dömötör

 

Horváth Gábor Zsolt számára a kiváló oktatói gárda is vonzó. „A Magyar Tudományos Akadémia tagjai, a szakmájukban hírnevet szerzett professzorok, oktatók tanítanak, ráadásul név szerint ismernek: nem csak egy Neptun-kód vagyok a számukra” – hangsúlyozta, és fontosnak tartotta elmondani, hogy a Széchenyi István Egyetemen arra is gondot fordítanak, hogy az olyan extrém helyzetekben, mint a mostani koronavírus-járvány, se maradjanak el a közösséget kovácsoló programok, mint a nemrégiben lezárult e-sport-bajnokág

 

Forrás: https://uni.sze.hu/ezert-szeretem-a-szechenyi-istvan-egyetemet-horvath-gabor-zsolt

 További érdekességekért látogassák meg Facebook oldalunkat is!