Felvételek és riport a 46. Gazdászbálról

Hagyományainknak megfelelően idén január 25-én szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 46. Gazdászbált.

A  Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Dr. Nagy István agrárminiszter úr is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára. Idén első alkalommal az Óvári Gazdászok Szövetsége mellé társult az Agrármarketing Centrum, mint társszervező. Bízunk abban, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad és továbbra is sikeresen fog együttesen működni.

A rendezvényt Széles Sándor megyei kormánymegbízott úr nyitotta meg Dr. Nagy István miniszter úr köszöntőjét követően. Dr. Szalka Éva dékánasszony pedig bicentenáriumi emlékérmet adományozott az Agrármarketing Centrum részére, amelyet Ondré Péter ügyvezető úr vehetett át. 

 

Az esemény programjának ismertetése után a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott; a Futó Band Hegedűs Borival közreműködve szórakoztatta a jelenlévőket. Akik a disco-vonalon mozognak otthonosabban őket Fazekas Mihály (Ludas Matyi) látta el talpalávalóval. A mulatós nótákról Varga János és Zenekara gondoskodott az est folyamán.

Az éjféli Gazdászhimnusz után a számos felajánlónak köszönhetően több, mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük!

Az Oxygen Hírügynökség riportja az eseményről:

 

Az rendezvényen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2020 - Képek 1. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2020. - Képek 3. (Magassy Soma)