Meghívó - XLVI. Gazdászbál, 2020. január 25.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2020-ban ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 25-én (a hónap utolsó szombatján) már 46. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége. 2020. január 25-én (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával - és az eddigi színvonalból nem engedve -, magas nívóval várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Futó Band és Hegedűs Bori, Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Varga János és Zenekara gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2020. január 12-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 10.000,- Ft. A SZE MÉK érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóinak biztosított kedvezményes jegyár: 6.000,- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Németh Attilánál (tel.: 70/949-0023) vagy Szabó Zsoltnál (tel.: 30/927-6853), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az előző, bicentenáriumi tanévben rendezett 45. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

Hagyományainknak megfelelően 2019. január 26-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 45. Gazdászbált. A fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Jakab István úr, az Országgyűlés alelnöke is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az egyetemi kar bicentenáriumi tanévének idei első nagyszabású rendezvényét Dr. Árvay István polgármester úr nyitotta meg Fazekas Imre elnök úr és Jakab István alelnök úr köszöntőjét követően, aki az Országgyűlés történelmi csengőjének reprodukcióját ajándékozta a két évszázados jubileum alkalmából Dr. Szalka Éva dékánasszonynak.

Az esemény programjának ismertetése után a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát a Révész Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott, az esemény fényét emelte színvonalas előadásával a Hoppáré zenekar; két óvári gazdász barátunk: Császár Sándor (a Győri Nemzeti Színház magánénekese), Füredi Kornél és a Countrybute; a Futó Band és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), valamint Dankó Géza és Zenekara (a 100 Tagú Cigányzenekarból).

Az éjféli Gazdászhimnusz után Lebó Ferenc szobrász- és éremművész alkotásának, az Alma Mater bicentenáriumára limitált példányszámban készült jubileumi emlékérmék egyik példányának árverezésére került sor. A licitből befolyt összeget a külhoni magyar hallgatók tanulásának elősegítésére fordítja szervezetünk.

Az árverést követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük!

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja az eseményről:

 

Az rendezvényen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2019 - Képek 1. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2019. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2019. - Képek 3. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2019. - Képek 4. (Magassy Soma)