Elhunyt dr. Hajdu Frigyes, a Szent Benedictus Borlovagrend elnök-nagymestere, 1972-ben végzett Óvári Gazdász.

Életének 71. évében 2019. augusztus 18-án rövid szenvedés után elhunyt dr. Hajdu Frigyes, növénykórtani doktor, növényvédelmi- és talajtani szakmérnök, elismert ember az agrárszakmában.

Mosonmagyaróváron született 1949. április 3-án, majd édesapja nyomdokaiba lépve a középiskola sikeres elvégzése után az Agrártudományi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaságtudományi Karán okleveles agrármérnöki képesítést szerzett. Szakmai pályafutását növényvédelmi szakmérnökként a Fejér Megyei Növényvédelmi Állomáson Velencén, mint karanténos kezdte meg, ahol néhány évi gyakorlat után növénykórtannal foglalkozott. Ezt követően egy évre a Minneapolisi Egyetemre került az Amerikai Egyesült Államokba, ahol a napraforgó betegségeit tanulmányozta, amely témából doktori disszertációját is készítette. Szakmai ismereteit folyamatosan bővítve a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen talajtani szakmérnöki végzettséget szerzett. Ebben a pozíciójában fáradhatatlanul segítette tanácsaival a környék kis- és nagyüzemi termelőit. Később egy közismert világcég - DOW - egyik szakmai képviselőjeként dolgozott és országosan elismert szakemberré vált.

Családjával Velencén élt, itt ismerkedett meg a Szent Benedictus Borlovagrend tagságával és tevékenységével, amelynek rendes tagjai sorába 2005-ben lépett be. A Borlovagrend 2014-ben választotta meg Elnök-Nagymesternek, amely tisztséget haláláig betöltött. Ebben a pozíciójában is derekasan helyt állt, országos ismertségével a Borlovagrend elismertsége is jelentősen fejlődött. Időközben több hazai borlovagrend is tagjai sorába fogadta. Több nyelven beszélt szinte anyanyelvi szinten, így munkáját a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége Nemzetközi Bizottságának elnökhelyetteseként is kiválóan láthatta el. Szakmai munkáját PRO VINO Érdeméremmel ismerték el.

Emlékét örökké megőrizzük!

A Velencei Szent Benedictus Borlovagrend tagsága nevében Dr. Baranyai Ferenc, FB elnök