Riportfilm Dr. Sótonyi Péterrel, az Állatorvostudományi Egyetem Széchenyi-díjas rektorával

Dr. Sótonyi Péter, világhírű anatómus professzor életének kedves és meghatározó helyszíneit mutatja be a műsorban, így beszél többek között a mosonmagyaróvári lovardáról, a Mosoni-Dunáról és a Szigetközről, valamint Alma Materünkről, ahol édesapja, Dr. Sótonyi László gazdászgenerációk egész sorának tanította az anatómia diszciplínáját.

Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem Széchenyi-díjas rektora, Alma Materünk díszdoktora mondja a műsor bevezetőjében: "Gyermekkori élményeim egész életemben meghatározóak voltak. Ezért is megyünk először Mosonmagyaróvárra. A lovardába, a Mosoni-Dunához, az Agrártudományi Egyetemre, ahol édesapám nyomdokaiba léphettem. A másik kedves helyszín Velem, ahol a nyaralónk áll, amelyet édesapámmal ketten építettünk az erdő szélén. Itt tudok igazán pihenni, kikapcsolódni. Ellátogatunk Kőszegre is, amely szintén nagyon közel áll a szívemhez. Természetesen Budapest is fontos város az Állatorvostudományi Egyetemmel, ahol 1973 óta időm nagy részét töltöm. Útitársamul barátomat, Bartha Tibor professzort választottam, aki egykor tanítványom volt, most pedig kollégám, helyettesem lett, és végigkövette életem alakulását."

 

Prof. Dr. Sótonyi Péter, rektor, az MTA doktora
(Forrás: facebook.com/primaprimissima)

 

A Szerelmes földrajz 2019.08.03-i adása az alábbi linken keresztül tekinthető meg:

https://www.mediaklikk.hu/video/szerelmes-foldrajz-2019-08-03-i-adas/

Szabó Zoltán, a kitűnő szociográfustól vette kölcsön a címét a műsor: Szerelmes földrajz! Ez, természetesen, már nem Szabó Zoltán szerelmes földrajza, hanem a műsorban szereplő vendégeké, legyen az a művészet, a politika, a közélet vagy a tudomány világának képviselője. A műsor vendégeit Hollós László szerkesztő-riporter faggatja az általuk kiválasztott „szerelmes” tájakon. Így nemcsak egy-egy jelentős magyar személyiség portréját láthatjuk, hanem életének kedves és meghatározó helyszíneit is. Így kerekedik ki egy külső és egyben belső kép is olyan művészekről, tudósokról, csak hogy néhányat említsünk az elmúlt évek terméséből: Rost Andrea, Vizi E. Szilveszter, Csoóri Sándor, Kő Pál, Roska Tamás, Gábor S. Pál és még sokan-sokan mások!

Forrás: mediaklikk.hu