Meghívó - XLV. Gazdászbál, 2019. január 26.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2019-ben ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 26-án (a hónap utolsó szombatján) már 45. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége, amely az egyetemi kar jogelődje alapításának 200. évfordulója okán szervezett bicentenáriumi ünnepségsorozat kiemelt rendezvénye. 2019. január 26-án (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával, de a jubileum okán - az eddigi színvonalból nem engedve - még magasabb nívóval várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Hoppáré zenekar; két óvári gazdász barátunk: Császár Sándor (a Győri Nemzeti Színház magánénekese), Füredi Kornél és a Countrybute; a Futó Band és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Dankó Géza és Zenekara (a 100 Tagú Cigányzenekarból) gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát a Révész Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2019. január 15-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 10.000,- Ft. A SZE MÉK érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóinak biztosított kedvezményes jegyár: 6.000,- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Fazekas Imrénél (tel.: 30/927-6853), vagy Németh Attilánál (tel.: 70/949-0023), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését).

Az előző évi 44. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg!

Hagyományainknak megfelelően 2018. január 27-én szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 44. Gazdászbált. A fennállásának 200. évfordulója előtt álló Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az egyetemi kar idei első, a jubileumi évet megnyitó nagyszabású rendezvényét Dr. Árvay István polgármester úr nyitotta meg Fazekas Imre elnök úr köszöntőjét követően.

Az esemény programját Tarró Judit, az est háziasszonya ismertette, majd a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán mutattuk be az új Gazdászbort, amelyet egyetemünk mintagazdasága, a Babarczi Pincészet palackoz számunkra. A Rajnai Rizling nagy népszerűségnek örvendett a bál folyamán, a bor kapható Gazdászboltunkban is. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott, az esemény fényét emelte színvonalas előadásával a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes és a Theatrum ad Flexum Társulat. A zenét a Futó Band (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjféli Gazdászhimnusz előtt egy rendhagyó eseménynek lehettek tanúi vendégeink. Bősze Kornél gazdásztársunk ezen alkalommal kérte meg barátnője, Lőrincz Tímea kezét. A sikeres lánykéréshez ezúton is gratulálunk!

Fazekas Sándor miniszter úr köszöntőjét követően került sor az általa felajánlott nagy értékű szobrászművészeti alkotás jótékonysági árverésére. Györfi Sándor, a Nagykunság neves szobrászművésze, Munkácsy Mihály-díjas érdemes művész "Föld-művelés" című alkotása 225.000 Ft-ért kelt el, a befolyt összeget miniszter úr a külhoni magyar hallgatók tanulásának elősegítésére ajánlotta fel.

Az árverést követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük!

Az eseményen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2018 - Képek 1. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2018. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2018. - Képek 3. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2018. - Képek 4. (Magassy Soma)