Meghívó Pettkó-Szandtner Tibor újratemetésére - 2018. szeptember 29.

A magyar lovas társadalom régi adósságát törleszti 2018. szeptember 29-én vitéz felsődriethomai Pettkó-Szandtner Tibor és hitvese, Pettkó-Szandtner Margit hamvainak újratemetésével.

A Bábolnai Ménes egykori parancsnoka, lótenyésztési főigazgató, nyugalmazott tábornok és felesége hamvait a bajorországi Starnbergből kívánságának megfelelően Bábolnára hozták, hogy a független Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulóján katonai tiszteletadás mellett immár a protestáns templom falai között leljenek végső nyughelyet.

A Magyarországi Arablótenyésztők Egyesülete elnökének kezdeményezésére és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatójának támogatásával létrejövő eseményről további információ az alábbi linkeken keresztül érhető el:

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2018/0929_pettko/ertesito_pettko_2018.pdf

http://ovarigazdasz.hu/images/hirek/2018/0929_pettko/koszonetnyilvanitas_pettko_2018.doc

E jeles nap emlékére ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe Cseri Dávid gazdásztársunk „Erőt s Erényt” című könyvének második, ez alkalomra megjelentetett kötetét, melyben Pettkó-Szandtner Tibor visszaemlékezései - reménytelennek tűnő harca a kimenekített hazai lóállomány megmentésére, és hazajuttatására - kerültek közreadásra. A könyv megjelenését az Agrárminisztérium támogatta.

A könyvről bővebben:

http://ovarigazdasz.hu/hirek/901-interju-cseri-david-gazdaszhallgatoval-a-konyvszalon-alkalmabol.html