Felvételek és riport a 44. Gazdászbálról

Hagyományainknak megfelelően idén január 27-én szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 44. Gazdászbált.

A fennállásának 200. évfordulója előtt álló Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseményét Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr is megtisztelte személyes jelenlétével. A rendezvény újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az egyetemi kar idei első, a jubileumi évet megnyitó nagyszabású rendezvényét Dr. Árvay István polgármester úr nyitotta meg Fazekas Imre elnök úr köszöntőjét követően.

Az esemény programját Tarró Judit, az est háziasszonya ismertette, majd a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

Az est folyamán mutattuk be az új Gazdászbort, amelyet egyetemünk mintagazdasága, a Babarczi Pincészet palackoz számunkra. A Rajnai Rizling nagy népszerűségnek örvendett a bál folyamán, a bor kapható Gazdászboltunkban is. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott, az esemény fényét emelte színvonalas előadásával a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes és a Theatrum ad Flexum Társulat. A zenét a Futó Band (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjféli Gazdászhimnusz előtt egy rendhagyó eseménynek lehettek tanúi vendégeink. Bősze Kornél gazdásztársunk ezen alkalommal kérte meg barátnője, Lőrincz Tímea kezét. A sikeres lánykéréshez ezúton is gratulálunk!

Fazekas Sándor miniszter úr köszöntőjét követően került sor az általa felajánlott nagy értékű szobrászművészeti alkotás jótékonysági árverésére. Györfi Sándor, a Nagykunság neves szobrászművésze, Munkácsy Mihály-díjas érdemes művész "Föld-művelés" című alkotása 225.000 Ft-ért kelt el, a befolyt összeget miniszter úr a külhoni magyar hallgatók tanulásának elősegítésére ajánlotta fel.

Az árverést követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 200 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük! 

Az eseményen Magassy Soma és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2018 - Képek 1. (Csehlán Sándor) 

Gazdászbál, 2018. - Képek 2. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2018. - Képek 3. (Csehlán Sándor)

Gazdászbál, 2018. - Képek 4. (Magassy Soma)