Meghívó - XLIV. Gazdászbál, 2018. január 27.

Az óvári gazdász hagyományoknak megfelelően 2018-ban ismét megrendezésre kerül a Gazdászbál! Január 27-én (a hónap utolsó szombatján) már 44. alkalommal várjuk nagy szeretettel a bálozni vágyókat!

Az óvári gazdász hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az Alma Mater volt hallgatóinak talán legjelentősebb társadalmi eseménye, egyben évfolyamokon átívelő találkozási lehetősége, amelyet az előzetes egyeztetések alapján Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr is megtisztel személyes jelenlétével. 2018. január 27-én (szombaton) a régi bálok gazdászos hangulatával várjuk a bálozni és mulatni vágyó gazdászokat, kedves vendégeinket az Alma Mater "B" épületébe (Mosonmagyaróvár, Vár tér 2/B)!

Az esemény részletes meghívója ide kattintva érhető el!

A bál hangulatáról a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes, a Theatrum ad Flexum Társulat, a Futó Trió zenekar és Fazekas Mihály (Ludas Matyi), illetve a Wittmann-díjas Óvári Gazdász Néptáncegyüttes, valamint Bertók "Bumbi" Klára gondoskodnak. A svédasztalos vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatja.

Egyeztetett ülőhelyet és vacsorát garantálni csak a 2018. január 14-ig bejelentkezett vendégeinknek tudunk. A belépő ára (vacsorával) személyenként 10.000,- Ft. A SZE MÉK érvényes diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóinak biztosított kedvezményes jegyár: 6.000,- Ft.

Kérjük, hogy részvételi szándékát (jegyigényét) jelezze Fazekas Imrénél (tel.: 30/927-6853), vagy Németh Attilánál (tel.: 70/949-0023), illetve e-mailen ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A régi agrárbálok gazdászos hangulatával várjuk kedves vendégeinket! Az igényelt jegyek átvételére telefonon, vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban van lehetőség. Szíveskedjenek a jegyeket minél előbb átvenni, hogy az ülésrendet megbeszélhessük Önökkel. Megjelenés báli elegáns ruhában (Urak esetében örömmel vesszük a Gazdászöltöny viselését). 

Az előző évi 43. Gazdászbál rövid beszámolója és médiaanyagai az alábbiakban tekinthetők meg! 

Hagyományainknak megfelelően idén január 28-án szombaton, azaz a hónap utolsó hétvégéjén rendezte meg az Óvári Gazdászok Szövetsége a 43. Gazdászbált. A fennállásának 200. évfordulója előtt álló Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar feldíszített aulája és két díszterme újra kellemes zenével, hangos nótaszóval és pezsgő élettel telt meg. A gazdászok talán legjelentősebb társadalmi eseménye újfent betöltötte tradicionális szerepét, évfolyamokon átívelő találkozási lehetőséget biztosítva professzorai, tanárai, a valamikori és a jelenkori diákok számára.

Az egyetemi kar idei első nagyszabású rendezvényét Dr. Nagy István miniszterhelyettes úr nyitotta meg, de jelenlétével megtisztelte az eseményt dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is.

Az esemény programját Tarró Judit HÖK elnök, az est háziasszonya ismertette, majd a palotást, valamint az ifjabb Johann Strauss által komponált Irén Keringőt - amelyet a művész gróf Zichy Henrik Moson megyei alispán felesége, báró Meskó Irén számára írt - a Wittmann-díjjal kitüntetett Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja táncolta el.

A megnyitót követően került sor az új Gazdász bor bemutatására Babarczi Zsuzsanna jóvoltából. Egyetemünk mintagazdasága, a Babarcz Pincészet Pannonhalmi Sauvignon Blanc-ja nagy népszerűségnek örvendett a bál folyamán, a bor kapható Gazdászboltunkban is. Az est folyamán a díszteremben felszolgált, számos fogásból álló kiváló vacsorát az Egyetem Étterem szolgáltatta.

A parázs hangulatról több fellépő is gondoskodott, az esemény fényét emelte színvonalas előadásával Brasch Bence, a Csillag Születik tehetségkutató műsor döntőse. A zenét a Futó Trió Zenekar (Aula), Bertók "Bumbi" Klára (Díszterem) és Fazekas Mihály (Ludas Matyi) szolgáltatták (II. előadó).

Az éjfélkor felcsendült Gazdászhimnuszt követően a számos felajánlónak köszönhetően több mint 150 tombolaajándékot sorsoltunk ki. A régi bálok gazdászos hangulatát idéző esemény létrejöttéhez szintén megannyi támogató járult hozzá, köszönjük! 

 

Az eseményen Jávorka Dénes és a Pordánfotó által készített fényképeket az alábbi hivatkozásokon keresztül lehet megtekinteni:

Gazdászbál, 2017. - Képek 1.

Gazdászbál, 2017. - Képek 2.

Gazdászbál, 2017. - Képek 3.

 

A Mosonmagyaróvári Városi TV riportja az eseményről: