Adventi Hangverseny és évzáró Gyertyafényes Vacsora, 2017

2017. december 9-én az Alma Mater és Szövetségünk szervezésében 13. alkalommal került megrendezésre az Adventi Hangverseny Karunk Dísztermében, amelyet a hagyományos évzáró Gyertyafényes Vacsora követett.

A rendezvény kezdetén a Taizei ének, az Ubi caritas és az Ave Maria kórusművek hangzottak el a Vissz-Hang Vegyes Kar előadásában. A legfiatalabb városi énekkart nem első alkalommal köszönthettük adventi hangversenyünkön. Tagjainak legtöbbje énekelt vagy énekel más kórusokban, ebben a felállásban 6 éve hallhatjuk őket, amely idő alatt a helyi fellépéseken túl az ország határain kívül is szórakoztatták a közönséget. A kar vezetői: Kiss Veronika és Szodfridt Gyula.

A kórus Dr. Kalocsai Renátó elnökhelyettes úr köszöntőjét követően még három zeneművel örvendeztette meg az Adventi Hangverseny közönségét. Az este folyamán hallhattuk még Kodály Zoltán: Harmatozzatok című művét, a Mennyből az angyal népéneket négyszólamú feldolgozásban és a Csendes éjt.

Nagy Frigyes, aranydiplomás óvári gazdász, karunk díszdoktora hagyományosan zongora játékát hozta ajándékba számunkra. Idén egészen pontosan 60 esztendeje annak, hogy nyugalmazott miniszter úr a nagyhírű Mosonmagyaróvári Mezőgazdasági Akadémián megkezdte tanulmányait 1957-ben. 

Programunkat folytatva, Molnár Eszter, Dr. Molnár Zoltán dékánhelyettes úr lánya, a bécsi Technische Universität hallgatója következett, aki korábban már több alkalommal volt hangversenyünk vendége. Az idei hangversenyen a Have yourself a merry little Christmas és a Karácsonyi álom című dalokat adta elő közönségünk számára.

 A szünetet követően a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból álló SZE Brass Band műsora következett. A győri központú fúvós együttes 2015-től tevékenykedik ebben a formációban. A tíz tagú zenekar a koncertjüknek a következő címet adta: Bachtól Macklamoreig – komolyan komolytalanul, a karácsony jegyében.

A Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, valamint az Óvári Gazdászok Szövetsége az est fellépői mellett külön köszönetüket fejezik ki a hangverseny támogatóinak is. Mindazoknak, akik nemcsak most, de az elmúlt években is közvetlen anyagi támogatással, vagy egyéb segítséggel járultak hozzá a program sikeréhez. Az idei év kiemelt támogatói az OTP Bank Nyrt. Mosonmagyaróvári Fiókja és a Tuttoferti Agrárkereskedelmi Kft voltak. Külön köszönet illeti Török Katalin virágboltját, az Egyetem Étterem és Konyha csapatát, a kari Hallgatói Önkormányzatot - kiemelten Tóth Petrát, aki egyben az est háziasszonya is volt -, Rongits Pál klubtagunkat és Miksóné Kopf Tímeát.   

Ezt követően az Óvári Gazdászok Szövetsége közel 90 fő részvételével tartotta meg hagyományos gyertyafényes, nosztalgiazenés évbúcsúztató vacsoráját az Egyetem Étteremben. 

Fazekas Imre köszöntötte a megjelenteket, és néhány mondattal búcsúztatta a Szövetség programokban gazdag elmúlt évét. Egyúttal felhívta a figyelmet a közeljövő programjaira, elsőként a 2018. január 27-én megrendezésre kerülő Gazdászbálra és a közelgő bicentenáriumi emlékév eseményeire. Az elnöki beszámolót követően a rendezvény a hagyományoknak megfelelően vacsorával és hajnalig tartó zenés-táncos mulatsággal folytatódott.

 

 

Magassy Somának az eseményen készített további felvételei

 

Dr. Németh Istvánnak az eseményen készített további felvételei