Meghívó Óvári Tudományos Napra - 2014. november 13.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán idén is megrendezésre kerül az immár XXXV. Óvári Tudományos Nap a "Magyar és nemzetközi agrár- és élelmiszergazdaság lehetőségei" témakörben.

A nemzetközi konferencia időpontja: 2014. november 13. 10 óra.
Helyszíne: a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központja (9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 2.).

A konferenciát megnyitja Dr. Schmidt Rezső az óvári egyetemi kar dékánja. A köszöntő elhangzása után a plenáris előadások következnek:
- Dr. Nagy István a Földművelődésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára: A magyar mezőgazdaság aktuális kérdései
- Prof. Dr. Várallyay György kutató professzor emeritus, az MTA rendes tagja: A szélsőséges vízháztartási helyzetek (árvíz, belvíz-aszály) talajtani okai és következményei
- Prof. Dr. Sótonyi Péter egyetemi tanár, a SZIE Állatorvos-tudományi Kar dékánja: Az állatanatómia oktatásnak története
- Prof. Dr. Schmidt Rezső egyetemi tanár, dékán: Megemlékezés Dr. Sótonyi László munkásságáról

A plenáris előadások után kerül sor a Sótonyi László terem avatására.

A konferencia 7 szekcióban: Állattudományi, Agrárműszaki, Agrárökonómia, Élelmiszertudományi, Növénytudományi, Takarmányozási, Szaktanácsadó Szekcióban folytatódik. A rendezvény 160 résztvevője között a hazai agrár- és élelmiszergazdaság jelentős termelő üzemeinek és az egyetem mintagazdaságainak vezetői mellett az ország minden részéről az agráregyetemek és kutatóintézetek képviseltetik magukat.

A rendezvény során 3 önálló kiállítás tekinthető meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar és az Óvári Gazdászok Szövetsége szervezésében.
1. Dr. Sótonyi László sokoldalú munkásságának bemutatása.
2. Ferencz Attila és családja tulajdonát képző unikális faragott szürkemarha szaru-gyűjtemény, amely az Árpád-házi királyok, magyar és erdélyi fejedelmek jelképeit vonultatja fel.
3. A 300 évvel ezelőtt az Óvári várban raboskodott és Győrben kivégzett Géczy Julianna (a lőcsei fehér asszony) emlékére a Győr Megyei Jogú Város Levéltára, valamint a Győr- Moson-Sopron Megyei Levéltár Mosonmagyaróvári részlege által rendezett kamarakiállítás.

A rendezvény részletes meghívója ide kattintva válik elérhetővé.

Bővebb információ az egyetemi kar honlapján olvasható.