Fulbright látogatás 2014. április 5-én

2014. április 5-én a Dékáni Hivatal segítségével az egyik legnagyobb amerikai ösztöndíjprogram, a Fulbright külföldi ösztöndíjasai számára szerveztük meg az Alma Mater bemutatását.

Kétnapos kirándulást szervezett ösztöndíjasainak az egyik legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogram, amelynek keretében a résztvevők a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karára is ellátogattak. A dékáni köszöntő után a vendégek betekintést nyerhettek az Élelmiszertudományi Intézet laborjába, ahol Dr. Varga László intézetigazgató tartott tájékoztatót. A körbevezetést követően a csoport a Növénytermesztési Intézetben tett látogatást, majd az épület aulájában - egy rövid ismertető után - közös kép is készült.

A magyaróvári ódon várkastély történetének meghallgatása és a csoportkép elkészítése után a Kari Tanácsteremben került sor a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar bemutatására. Ezután dr. Jókay Károly, a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója vette át a szót néhány mondat erejéig. Említést tett felmenőiről, így Jókai Mórról, valamint édesapjáról, Jókay-Ihász Lajosról, az óvári Alma Mater egykori hallgatójáról, az első amerikai űrhajósok számára kifejlesztett, a világűrben is fogyasztható élelmiszerek megalkotójáról. Az ajándékok átadását a vendégkönyv aláírása követte, majd a program zárásaként a csoport tagjai pálinkakóstoláson vettek részt.

 

Csavajda Lilla és Németh Attila