48-as megemlékezés és városi ünnepség 2014. március 15-én

Az Óvári Gazdászok Szövetsége idén is részt vesz az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezendő civil és városi megemlékezéseken, amelyekre tisztelettel várjuk tagjainkat is.

 

A hagyományos civil séta 2014. március 15-én 13:30-kor kezdődik, amelynek keretében a város civil szervezetei és az önkormányzat koszorúz a mosonmagyaróvári 48-as emlékhelyeken: Soós János nemzetőr sírja (magyaróvári temető); Széchenyi István emléktábla (Városház utca); Kossuth Lajos emléktábla (Fő utca); Deák Ferenc emléktábla (Deák Ferenc tér); Zeyk Domokos ‘48-as emléktábla (Egyetem, Várkapu). Ünnepi műsort adnak a Kossuth Lajos Gimnázium diákjai

A Városi Ünnepség 15 órakor kezdődik, ennek keretében az 1848/49-es forradalom- és szabadságharc évfordulója tiszteletére a Hansági Múzeum udvarában ünnepi beszédet mond: Dr. Deák Ernő történész, a Bécsi Napló főszerkesztője, amelyet koszorúzás követ a’48-as emlékműnél. Közreműködik a 70. sz. Széchenyi István Cserkészcsapat. Narrátor: Bérci Csaba tanár.

17 órakor Kormorán koncert a Flesch Károly Kulturális Központban.