Állami kitüntetések adományozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban

Nemzeti ünnepünk alkalmából dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter magas rangú kitüntetéseket adományozott dr. Cser János és dr. Gergátz Elemér c. egyetemi tanároknak.

A Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott ünnepség keretében 2015. március 14-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozták Dr. Cser János egyetemi docensnek, a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Szaktanácsadó és Továbbképző Intézete nyugalmazott igazgatójának. Az elismerést a regionális szaktanácsadó hálózatok modelljének kidolgozásáért és működtetéséért, valamint a posztgraduális rendszerű szaktanácsadó szakmérnök-képzés megvalósítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért kapta.

Dr. Gergátz Elemér nyugalmazott földművelésügyi miniszternek, címzetes egyetemi tanárnak, a PharmaGene-Farm Kft. ügyvezetőjének, a földművelésügy érdekében hosszú időn át végzett tevékenysége, valamint az állattenyésztési biotechnológia és szaporodásbiológia területén elért hazai és nemzetközi eredményeiért, a lacaune tejelőjuh populáció fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül ítélték oda az Ujhelyi Imre-díjat. A magas rangú kitüntetésekhez az Óvári Gazdászok Szövetsége ezúton is gratulál az Alma Mater két nyugalmazott oktatójának!

A Kisalföld napilap dr. Gergátz Elemérrel készített riportja ide kattintva olvasható, a Mosonvármegye beszámolója dr. Cser János kitüntetéséről pedig itt érhető el.

A Kormány hivatalos közleményei az alábbi linkeken keresztül tekinthetők meg:

http://marcius15.kormany.hu/videkfejlesztesi-miniszterium-allami-2014

http://marcius15.kormany.hu/videkfejlesztesi-miniszterium-miniszteri-2014

 

Az eseményen készült fényképek (Fotó: Fazekas Imre és dr. Nagy Attila)