Gazdafórum Magyaróvárott

2014. március 14-én az Alma Mater adott otthont a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyelátogatással egybekötött Gazdafórumának.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága által szervezett rendezvény 10 órakor vette kezdetét Győrffy Balázs országos kamarai elnök győri tájékoztatójával, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara két mintagazdaságának megtekintése követett (Németh István, Rábcakapi, valamint a Lajta-Hanság Zrt. mosonszolnoki központ).

A 17 órakor kezdődött Fórumot a házigazdák nevében Prof. Dr. Dóka Ottó nyitotta meg, aki az Alma Mater nevében köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Győrffy Balázs NAK elnök adott átfogó tájékoztatást a gazdálkodókat érintő aktuális ügyekről. A számos lényeges kérdés között szerepeltek az ÁFA ügyek, az új földtörvény, az élelmiszerbiztonság, a jövőt tekintve pedig beszámolt az új, 2014-2020-as költségvetési időszak kilátásairól.

Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről részt vett még Németh Gergely megyei elnök, illetve Légrády Gábor, a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal igazgatója, és Pintér Csaba a Földművelésügyi Igazgatóság vezetője. A megjelent gazdálkodók, illetve falugazdászok és a megyei földbizottságok vezetői a fórum végén konstruktív és lényeges kérdéseket vitattak meg.

 

Az esemény képei (Fotó: Tóth Zoltán)