Meghívó Bérci Balázs szakkollégiumi előadására

Kedves Óvári Gazdász Barátunk!

Az Óvári Gazdászok Szövetsége a 2013/2014. tanév második félévében is folytatja szakkollégiumi rendezvénysorozatát. Az első nyilvános előadást Bérci Balázs (2001), a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatója tartja 2014. március 5-én (szerdán) 18:00-kor a Cserháti Sándor Kollégium Konferenciatermében (Mosonmagyaróvár, Gazdász u. 10.), melynek meghívója itt tölthető le!

Bérci Balázs agrármérnök oklevelét 2001-ben szerezte meg Mosonmagyaróvárott. Pályája kezdetén a bábolnai LOBA Kft. termelésvezetőjeként, majd a Big Dutchman Hungária Kft. értékesítőjeként dolgozott. A munkájával párhuzamosan folytatott mérnök-közgazdász tanulmányait 2005-ben fejezte be.

Ez évben került a csornai Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt.-hez mint logisztikai és minőségbiztosítási vezető. A döntő többségében nyugat-európai piacra szállító cég ekkor komoly minőségbiztosítási problémákkal küzdött, azonban az általa irányított területen bevezetett újításokkal jelentős mértékben sikerült elhárítani a felmerült nehézségeket.

Következő munkahelye a takarmányipari Trouw Nutrition Környe Kft. volt, ahol kezdetben termékcsoport menedzserként, majd termelési és logisztikai igazgatóként dolgozott, irányítva a gyár rövid, közép és hosszú távú termelési tevékenységét, valamint szállítási stratégiáját.

2011-ben a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. megkeresésére elvállalta a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. helyettes ügyvezető igazgatói pozíciójának betöltését, 2012-től pedig ügyvezető igazgatóként végzi munkáját a 224 éves múlttal és hagyománnyal rendelkező Ménesbirtoknál.

Jelen posztján kiemelt feladatának tekinti a Ménesbirtok gazdasági stabilitásának megalapozását, valamint fő tevékenységének – a lótenyésztésnek – megszilárdítását, illetve a hagyományos és nem hagyományos tevékenységek segítségével a több mint két évszázados tradíció fenntartását. Az általa irányított társaság jelenleg három lófajta több mint 500 egyedének tenyésztésével foglalkozik, amelyet négy telephelyen folytat, 2600 hektár állami földön gazdálkodva.

Kapcsolata Alma Materével nem szakadt meg: a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karára mint stratégiai partnerére tekint, amelynek az általa vezetett cég egyben mintagazdasága is. Az együttműködés erősségét a tavalyi év is jól szemlélteti: a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok keretében már nem csak kiállító hellyel tudta segíteni a társaság a nagy múltú óvári kart, hanem szakmai konferencia megrendezésére is biztosított helyet. A bábolnai angol telivér ménes idei párosítási tervének megvitatásán a magyaróvári karról Dr. Pongrácz László egyetemi adjunktus is részt vett, a jövőre vonatkozó elképzelések szerint pedig a társaság szakmai gyakorló helyeit az óvári kar lovas szakma iránt érdeklődő egyetemi hallgatói is felkereshetik tapasztalataik bővítése céljából.

Az eseményre tisztelettel várunk minden érdeklődőt! A szakkollégiumi előadássorozatról bővebb információt itt talál!

Üdvözlettel: Németh Attila, ÓGSz titkár