Elhunyt Pallós Mihály, a KWS Magyarország Kft. korábbi ügyvezető igazgatója

Szomorúan értesültünk róla, hogy Pallós Mihály, 1991-ben végzett Óvári Gazdász 53 éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt.

Pallós Mihály 1968. augusztus 22-én született egy Győr-Sopron megyei kis faluban, Tápszentmiklóson, ahol általános iskolai tanulmányait is végezte, majd Győrben a Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1986-ban iratkozott be Mosonmagyaróvárra, ahol 1991-ben általános agrármérnöki diplomát szerzett.

Ezekben az években idehaza nehéz volt elhelyezkedni, így örömmel jelentkezett előbb egy dániai, majd egy kanadai farmgyakorlatra. Az ott szerzett tapasztalatai, kiváltképp az angol nyelv elsajátítása később hasznosnak bizonyult. Magyarországon 1993-ban kezdett el dolgozni. Első munkahelye az IKR vetőmagüzeme lett, ahol közel egy évet töltött, és itt került kapcsolatba a vetőmaggal, hiszen a szántóföldi ellenőrzéstől a vetőmag-feldolgozáson át a kereskedelemig a szakma szinte minden területével megismerkedett.

Pallós Mihály

Némi kitérővel, 2000 októberétől, szinte a megalakulástól kezdve a KWS-nél dolgozott. Kezdetben az észak-dunántúli regionális értékesítést irányította, majd 2004-től cégvezetőként tevékenykedett 2020 októberéig. Azóta teljes mértékben a gyógyulásra koncentrált.

Misi nemcsak a KWS berkein belül, de a teljes vetőmagágazatban elismert szakember, kiemelkedő üzleti vezető, de mindenekfelett kiváló ember volt.

Tisztelői mellett a hazai vetőmagszektorban dolgozók és az óvári gazdászok népes családja is osztozik a család fájdalmában.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!