AGRÁRINNOVÁCIÓS MEETUP

Ismerd meg a hazai agrárszektor innovációs ökoszisztémájának működését az INPUT Program és a mosonmagyaróvári Széchenyi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának közös eseményén!

 

 

A meetup során négy különböző nézőpontból követheted végig, hogyan lesz egy ötletből termék, milyen különböző utakat járhatnak be az innovációk az egyetemekről kiindulva. Meghívott előadóink saját példájukon keresztül szemléltetik, ahogyan egy fejlesztés megvalósul.

 

A Green Drops Farm egy hidropónikus növénytermesztő berendezést fejlesztő startup, amelynek egyedülálló technológiáját az ügyvezető, Rácz Gréta alakította ki az édesapjával. A startup a Hiventures inkubációs befektetésével indult el. Rácz Gréta, alapító előadásában bemutatja startupja történetét, a termékfejlesztés állomásait, a befektetésszerzésig vezető utat és magát a startupper életet egyetemistaként.

 

A Grenom Systems Zrt. egy innovatív agrárinformatikai fejlesztő vállalat, ami a Szegedi Tudományegyetem spin off fejlesztő cégeként indult és magvető befektetésekkel növekedett. Lóczi János CEO és alapító előadásában elénk tárja azokat a folyamatokat, döntéseket és tanulságokat, amelyek elvezetnek egy fiatal, ambiciózus csapatot az ötlet megszületésétől egy nemzetközi cég felépítéséig.

 

A talajgazdálkodással foglalkozó Csernozjom Kft. más utat járt be, a mosonmagyaróvári Vona Viktória Erasmus hallgató volt Hollandiában, az itt megismert talajvizsgálati technológiát adaptálta Magyarországra, ezzel részt vett a NAK TechLab inkubációs programjában és nagyvállalatokkal dolgozott együtt. Előadásában mesél az útkeresésről az innovációban, hazai és külföldi tapasztalatairól, valamint a kulturális és generációs innovációs kihívásokról.

 

Hanczné Dr. Lakatos Erika a SZE-MÉK Élelmiszertudományi Tanszék és az Agrár és Élelmiszeripari Kutató Központ vezetője. Egy most záruló, egyetemi kutatás-fejlesztés projektben a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft-vel és a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt-vel, konzorciumi partnerekként kifejlesztettek egy szőlőmagolaj és gyógynövények kivonatain alapuló termékcsaládot. Erika betekintést nyújt egy GINOP forrásból megvalósuló kutatás-fejlesztés projekt lépéseibe, folyamataiba és lehetőségeibe.

 

Moderátor: Szécsi Attila

 

Pillants be a jövő agráriumában rejlő lehetőségekbe!

 

Kiket várunk?

- Széchenyi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar Mosonmagyaróvár, illetve más felsőoktatási intézmények hallgatóit és oktatóit,
- Startuppereket és az agár szektor innovációs megoldásai iránt érdeklődőket,
- Az agár iparág egyéb szereplőit, vállalkozókat, őstermelőket, gazdász szövetségeket.

 

Mikor és hol?

Online formában - ZOOM

2021. április 29. (csütörtök) 17:30 – 19:00 óra

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételed biztosításához töltsd ki az alábbi kérdéssort! 

 

https://startupapplication.typeform.com/to/m1mvr4It

 

Az esemény Zoom platformon valósul meg, melyre az esemény előtti napon e-mailben küldjük az online rendezvény linkjét az előzetesen regisztráltaknak.

 

 

 További érdekességekért látogassák meg Facebook oldalunkat is!