Tejből is tud "pálinkát" főzni - Hanczné Dr. Lakatos Erika az óvári boszorkánykonyhában

A frissen megjelent Tanárválasz c. kötet a Széchenyi István Egyetem öt fiatal, kiemelkedő tehetségű kutatóját mutatja be egy-egy interjúval. A riportkönyv első fejezetében Hanczné Dr. Lakatos Erika tanszékvezető egyetemi docens példaértékű életútjával ismerkedhet meg az olvasó.

Az Universitas-Győr Alapítvány gondozásában megjelent Tanárválasz című könyv bemutatóját 2019. november 25-én tartották a győri Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban.

Az oktatói-kutatói életutak a hitvallásról, a munkáról, az oktatásról, a kutatásról alkotott gondolatok összegyűjtése és közreadása. A Kiadó szándéka a a pályaorientáció elősegítése, ezáltal megerősítés közvetítése a tanulmányaikat folytató, illetve pályájuk elején járó fiatalok számára.

A könyvbemutatón a megjelentek találkozhattak a kötet interjúalanyaival és beszélgetőtársukkal, Nyerges Csabával, a Kommunikációs és Alumni Osztály munkatársával. Az esemény moderátora Grászli Bernadett volt.

A Tanárválasz című interjúkötet első fejezetében Hanczné Dr. Lakatos Erika, a mosonmagyaróvári Élelmiszertudományi Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az Óvári Gazdászok Szövetsége elnökségi tagja érdekfeszítő történetével ismerkedhetünk meg.

Az Alma Materünkben 2002-ben diplomát szerzett óvári gazdász Dr. Neményi Miklós professzor úr témavezetése mellett nyerte el a PhD fokozatot 2006-ban. 2014-ben nevezték ki az Élelmiszertudományi Intézet igazgatójának, napjainkban is a jogutód tanszék vezetője. 2016 és 2019 között a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar általános dékánhelyettese volt, amely posztot a hölgyek között elsőként töltötte be a két évszázados intézmény történetében. Jelenleg az újonnan létrehozott Agár és Élelmiszeripari Kutató Központ vezetője is. 

A Tejből is tud "pálinkát" főzni - Hanczné Dr. Lakatos Erika az óvári boszorkánykonyhában címmel megjelent fejezet olvasmányosan, kötetlen formában mutatja be az interjúalany fiatal kora ellenére gazdag és eseménydús életrajzát. Az óvári gazdászok családja joggal büszke az Alma Mater iránt elkötelezett tagjára, akinek életútját példaként állíthatjuk a jövő generációi elé.

Az Universitas-Győr Alapítvány jóvoltából Hanczné Dr. Lakatos Erika életútját bemutató oldalakat erre a linkre kattintva érhetik el az olvasók. Az anyag rendelkezésre bocsátásáért ezúton is köszönetünket fejezzük ki Tóth Eszter projektvezetőnek!

Az érdekfeszítő könyvhöz ezúton is gratulálunk a szerzőnek, a kiadónak és az interjúalanyoknak!

Forrás: https://www.gyoriszalon.hu/news/13381/64/Tanárválasz